Viaţa unui român “prizonier” în Siria, printre teroriştii ISIS! “Au gazat civilii şi…”

Romanul din Siria care tine un jurnal online de razboi si care transmite in timp real ce se intampla a vorbit pentru CANCAN.ro despre atrocitatile care au loc acolo....
20.11.2015 | 11:38
Viata unui roman prizonier in Siria printre teroristii ISIS Au gazat civilii si

Romanul din Siria care tine un jurnal online de razboi si care transmite in timp real ce se intampla a vorbit pentru CANCAN.ro despre atrocitatile care au loc acolo.

“Am ajuns in Siria in 2010, dupa ce am fost cateva luni in Libia, acolo unde lucram in constructii. Am lucrat si inDamasc , acolo m-a prins razboiul, n-am mai plecat”, a declarat Liviu pentru CANCAN.ro. El spune ca s-a indragostit de o sirianca, iar, dupa un timp, a luat-o de nevasta.

“Avem un copil, ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta. Traiesc in orasul Tartus, aici este o zona sigura. In zona de coasta Tartus, Latakia , Jableh se traieste decent, chiar daca orasele sunt pline de refugiati veniti din zonele de conflict. Din pacate, multi oameni au ramas in zonele ocupate de teroristi, sau chiar in plin front, cum este cazul oamenilor din Alep”, spune Liviu.

Direct de la sursa

“Sirianul” a explicat si ce l-a determinat sa tina un jurnal de razboi si sa relateze in timp real pe Facebook ce se intampla in Siria. “Obiectivul meu este ca romanii sa afle stiri exacte despre situatia politica si militara din Siria, despre razboiul civil de aici, direct de la sursa. Am luat decizia de a face o pagina pe Facebook deoarece am vazut cum televiziunile romanesti dezinformeaza”, spune barbatul.

“S-a folosit gaz sarin impotriva civililor”

El a povestit pentru CANCAN.ro si ce se intampla la ora actuala cu sirienii. “Spre exemplu, in Alep mor zeci de oameni, poate chiar sute in fiecare zi. Multi dintre acestia sunt victime colaterale, sunt prinsi in mijlocul razboiului si nu au cale de scapare. Este macel. S-a folosit gaz sarin impotriva civililor, civili de origine Alawita au fost bagati in custi si lasati in camp deschis pentru a descuraja bombardamentele rusesti. Teroristii sunt peste tot. E groaznic ce se intampla acum in Siria”, sustine romanul.

Liviu spune ca nu s-a gandit sa plece din tara.

“Am copil, sotie, avem un magazin din care ne castigam existenta, castig cam 3.000 lei in bani romanesti. Sper sa fie bine pana la urma…”, a mai spus “Sirianul”.

Sursă: www.cancan.ro