În urmă cu trei ani, gimnastei italiene Giorgia Villa i s-a refuzat prima șansă la Olimpiadă. Ea s-a accidentat la gleznă cu mai puțin de două săptămâni înainte de a se urca în avionul pentru Tokyo.
Acum, tânăra de 21 de ani din Brescia a ajutat Italia să obțină prima medalie olimpică în gimnastica artistică din 1928 încoace. Ea a făcut echipă cu Angela Andreoli, Alice D’Amato, Manila Esposito și Elisa Iorio pentru a câștiga un argint istoric pentru Italia. În aceeași competiție, România a ocupat locul 7.
Cvintetul italian a devenit peste noapte o celebritate națională, fetele fiind numite zânele de argint. Profilul Giorgiei Villa a ieșit însă în evidență grație unui tweet viral care a scos la iveală contractul său de sponsorizare cu o firmă producătoare de parmezan.
Villa a apărut pozând în tricou lângă o roată de parmezan. Apoi, stând mândră lângă trei roți de parmezan, făcând o piruetă aeriană deasupra unei roți de parmezan sau în șpagat pe patru roți de parmezan.
Mai mult de 20 de postări sponsorizate de pe canalele de socializare ale Giorgiei Villa au prezentat-o în compania parmezanului.
Cu trei luni înainte de Jocurile Olimpice, Villa a semnat un contract de sponsorizare cu Parmigiano Reggiano Consortium (PRC). Aceasta este asociația care supraveghează producția și reunește toți producătorii de brânză.
Un comunicat de presă a salutat parteneriatul ca fiind “o confirmare a faptului că relația dintre Parmigiano Reggiano și lumea sportului este indisolubilă în ceea ce privește autenticitatea, calitatea și valoarea energetică, atât în activitatea sportivă, cât și în alimentația corectă”.
Ea nu este primul sportiv care are un astfel de contract. Parmigiano Reggiano a încheiat parteneriate și cu actualul număr 1 mondial în tenisul masculin Jannik Sinner. De asemenea, cu fostul jucător din NBA, Nico Mannion, cu înotătoarea paralimpică Giulia Ghiretti și cu scrimerul Matteo Neri.
PRC se laudă că brânza parmezan, care este obținută printr-un proces de fabricație datând din secolul al XIII-lea, este “potrivită pentru o dietă sportivă”.
Unii experți în sănătate sunt de acord, descriind-o drept “ușor digerabilă, prin prezența proteinelor și lipidelor gata de utilizare, fără lactoză, bogată în calciu, cu posibil efect prebiotic și probiotic”.
Giorgia Villa a ajuns la gimnastică, prin intermediul mamei sale. Ea a înscris-o să ia lecții de gimnastică “înainte să distrugă toată casa”. S-ar fi putut întâmpla asta din cauza nivelului ridicat de energie și activitate al acesteia.
De la vârsta de 11 ani, a fost școlită la Academia Internațională din Brescia a Federației Italiene de Gimnastică. S-a antrenat șase zile pe săptămână. Giorgia a atras atenția asupra sa, după Campionatele Mondiale din 2019, unde a concurat la toate cele patru aparate. Ea a condus atunci Italia la un bronz surprinzător, prima medalie pe echipe a țării din 1950.
La Jocurile Olimpice de la Paris, Italia ocupă poziția a opta în clasamentul pe medalii. Italienii au câștigat de cinci ori aurul, a luat șapte medalii de argint si patru de bronz.