Sport

Vicecampioana mondială, în pericol de eliminare! Programul zilei la Euro 2020

Cehia - Anglia şi Croaţia - Scoţia, ultimele jocuri din grupa D, sunt meciurile zilei la Euro 2020.
22.06.2021 | 01:00
Vicecampioana mondiala in pericol de eliminare Programul zilei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Marţi, 22 iunie, au loc partidele decisive al grupei D, cele care vor stabili clasamentul final, dar şi cele două formaţii care vor fi sigure de prezenţa în optimi. După două etape, Cehia şi Anglia, care se întâlnesc în meci direct, conduc grupa cu câte 4 puncte, în timp ce Scoţia şi Croaţia au câte unul singur.

Cehia – Anglia, marţi, de la ora 22:00

Pe stadionul Wembley, din Londra, de la ora 22:00, Cehia întâlneşte favorita locală Anglia, într-un meci transmis de Pro TV. Arbitrul întâlnirii va fi portughezul Artur Soares Dias, ajutat de conaţionalii Rui Tavares şi Paulo Soares.

ADVERTISEMENT

Parcurs simetric

Cehia şi Anglia sunt cele două formaţii ale grupei D care nu au cunoscut gustul înfrângerii la acest Euro, în primele două etape. Cehii au debutat cu o victorie 2-0 în faţa Scoţiei, după care au remizat 1-1 contra Croaţiei.

Anglia a început şi ea cu o victorie, 1-0 în faţa Croaţiei, dar nu a reuşit să marcheze în poarta Scoţiei şi s-a terminat 0-0.

ADVERTISEMENT

Egalul înseamnă optimi atât pentru Cehia, cât şi pentru Anglia

Câştigătoarea grupei D va evolua în optimi pe Wembley, ceea ce înseamnă un motiv în plus pentru Anglia să tragă tare. Englezii nu au decât varianta victoriei pentru a termina primii, pentru că la golaveraj Cehia stă mai bine. Elevii lui Southgate sunt favoriţi, lucru reflectat şi în cotele la acest meci. Victoria Albionului e cotată la 1,58, remiza la 3,75, iar un succes al cehilor primeşte, la Superbet, 7,05.

Cele două formaţii s-au întâlnit şi în preliminariile pentru Euro 2020, în 2019. Anglia s-a impus acasă cu 5-0, dar a pierdut ulterior în Cehia, 1-2.

ADVERTISEMENT

Cehii se bazează pe atacantul Patrik Schick, autorul tuturor celor 3 goluri ale naţionalei sale la acest turneu final, dar şi al celei mai frumoase reuşite de până acum, un şut de la centrul terenului.

Anglia i-a izolat pe Mount şi Chilwell, care au intrat în contact cu un scoţian confirmat pozitiv la testele pentru Covid, şi nu se poate baza pe ei.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile în Cehia – Anglia

Cehia (4-2-3-1): Vaclík – Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil – Souček, Holeš – Masopust, Darida, Jankto – Schick. Antrenor: Jaroslav Silhavy.

England (4-2-3-1): Pickford – James, Stones, Mings, Trippier – Phillips, Rice – Grealish, Foden, Sterling – Kane. Antrenor: Gareth Southgate.

Trei jucători cehi sunt în pericol să rateze optimile, dacă sunt avertizaţi: Bořil, Hložek, Masopust. În rabăra engleză, doar Phil Foden e aproape de suspendare.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Cehia – Anglia: 1,84 este cota pentru „PSF X”. Vezi aici toate cotele!


Croaţia – Scoţia, marţi, de la ora 22:00

Scoţia are avantajul terenului propriu în ultimul meci din grupă, chiar dacă în statistici va figura ca echipă oaspete. Croaţia – Scoţia se joacă pe Hampden Park din Glasgow, de la ora 22:00. Arbitrul întâlnirii va fi argentinianul Fernando Andres Rapallini, ajutat de conaţionalii Juan Pablo Belatti şi Diego Yamil Bonfa. Transmisiunea va fi realizată de Pro X.

Doar câte o remiză

Croaţia, vicecampioana mondială din 2018, a avut un start slab de Euro 2020: înfrângere cu Anglia (0-1) şi egal cu Cehia (1-1). La fel şi Scoţia, eşec în faţa Cehiei (0-2) şi remiză cu Anglia (0-0).

Victoria, singura opţiune pentru ambele formaţii

Cu câte un singur punct de fiecare parte, calificarea în optimi pare o misiune imposibilă. Croaţia şi Scoţia au nevoie de un succes pentru a spera la faza eliminatorie şi pot prinde chiar şi locul secund, dacă în celălalt meci nu se termină remiză. Croaţia are nevoie de un succes al Angliei, iar Scoţia de unul al Cehiei, pentru a urca pe 2. Evident, şi de un golaveraj superior învinsei.

Din punct de vedere al cotelor, croaţii sunt favoriţi, dar până acum nu au câştigat niciunul dintre cele 5 meciuri cu Scoţia. Au fost trei remize între 2000 şi 2008, plus două victorii scoţiene în preliminariile pentru Mondialul din 2014.

Cotele Superbet pentru acest meci sunt 2,27 pentru „1 solist“, 3,70 pentru X şi 3,05 pentru succesul Scoţiei.

Formaţii probabile în Croaţia – Scoţia

Croaţia (4-3-2-1): Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Ivanušec, Perišić – Petković. Antrenor: Zlatko Dalić.

Scoţia (3-5-2): Marshall – Hendry, Hanley, Tierney – O’Donnell, McTominay, McGregor, McGinn, Robertson – Dykes, Adams. Antrenor: Steve Clarke.

Patru jucători croaţi, Brozović, Ćaleta-Car, Kovačić, Lovren, şi doi scoţieni, McGinn, O’Donnell, sunt în pericol să rateze optimile, dacă iau „galben“, în cazul în care selecţionatele lor se califică.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Croaţia – Scoţia: 1,89 este cota pentru „PSF 1”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: