Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, reţinut pentru dare de mită

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
23/08/2016, 13:16
Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, reţinut pentru dare de mită

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Iordache Lazăr, a fost reţinut pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Acesta i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale, iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare. De asemenea, Ministerul Sănătăţii precizează că persoana cu funcţie de conducere este denunţătorul în acest caz.

UPDATE. Persoana din conducerea Ministerului Sănătăţii indicată de DNA în dosarul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului este denunţătorul în acest caz

Ministerul Sănătăţii precizează că „persoana cu funcţie de conducere” din cadrul instituţiei este denunţătorul din acest caz.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sprijină eforturile de combatere a corupţiei şi subliniază din nou necesitatea unui mecanism de fundamentare şi supraveghere a investiţiilor din sistemul sanitar.

DNA: Iordache Lazăr este cercetare pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 august 2016, a inculpatului Iordache Lazăr, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Iordache Lazăr i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

Sumele de bani promise şi remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei staţii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale .

Inculpatului Iordache Lazăr i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 august 2016, inculpatul Iordache Lazăr este prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursă: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×