News

Vicepreşedintele Bundestagului avertizează: “Germania riscă să devină un stat falimentar, din cauza crizei energetice”

Nemţii se tem că statul lor va deveni nefucnţional. Vicepreşedintele Bundestagului acuză că politica guvernului va afunda ţara în criză
24.12.2022 | 16:44
Vicepresedintele Bundestagului avertizeaza Germania risca sa devina un stat falimentar din cauza crizei energetice
Germania riscă falimentul, avertizează vicepreşedintele Bundestagului Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Germania riscă să devină un stat falimentar, disfuncțional, a declarat vicepreședintele Bundestagului (parlamentul german), Wolfgang Kubicki, într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag.

Vicepreşedintele Parlamentului îl critică dur pe ministrul Economiei

Vicepreședintele Kubicki a evaluat riscurile plăților de asistență energetică pe mai mulți ani (sistemul de beneficii pentru persoanele nevoiaşe) și a prezis că acestea ar putea duce Germania către falimentul de stat.

ADVERTISEMENT

Potrivit politicianului german, 110 miliarde de euro vor fi luate din alte sfere ale vieţii publice, pentru a fi folosite suplimentar, pentru importurile de energie necesare după renunţarea la resursele energetice rusești.

“Acești bani nu pot fi tipăriți și acoperiți cu ajutorul contribuabilului”, a spus vicepreședintele Bundestagului . El a mai declarat că este înfuriat de lipsa de voință a guvernului de coaliție de a se angaja în producția de energie nucleară și gaze offshore. Politicianul a remarcat că mulți germani cred că țara este pe drumul care va duce la disfuncția statului lor.

ADVERTISEMENT

“Mulți oameni au impresia că Germania este pe cale să devină un stat disfuncțional. Domeniile infrastructurii, administrației, prețurile la energie și incapacitatea guvernului de a apăra țara, toate sunt afectate. Trebuie să luăm contramăsuri acum, altfel va merge tare prost”, a mai afirmat Kubicki.

Cel mai tare, Kubicki a criticat politica ministrului Economiei, Robert Habeck. El îl acuză pe acesta că preferă să cumpere gaz lichefiat din Qatar, Emiratele Arabe și SUA în schimbul a “mulți bani” și, în același timp, refuză să extragă gaze de șist mai ieftine din Germania, “din motive pur ideologice”. Din punctul său de vedere, și centralele nucleare ar trebui să continue să funcționeze.

ADVERTISEMENT

Anterior, pe 15 decembrie, s-a vorbit despre între țările Uniunii Europene cu privire la un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Germania, Franța și Țările de Jos au cerut ajustări ale celui de-al zecelea pachet de sancțiuni legate de furnizarea de îngrășăminte și alimente rusești către țările în curs de dezvoltare.

Pe 22 decembrie, Uniunea Europeană a aprobat un plafon dinamic al prețului gazelor, de 180 de euro pe MWh.

ADVERTISEMENT