Fotbal international

Vicepreședintele Federației din Turcia, anunț dur pentru Sebastian Colțescu: ”Și-a terminat cariera”

09.12.2020 | 12:56
Vicepreședintele Federației din Turcia, anunț dur pentru Sebastian Colțescu: ”Și-a terminat cariera”
Vicepreședintele Federației de Fotbal din Turcia, Servet Yardimci, a anunțat că Sebastian Colțescu practic și-a încheiat cariera după incidentul rasist de la meciului PSG - Bașakșehir. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Federației de Fotbal din Turcia, Servet Yardimci, a anunțat că Sebastian Colțescu practic și-a încheiat cariera după incidentul rasist de la meciului PSG – Bașakșehir.

Întâlnirea de la Paris a fost întreruptă din cauză că arbitrul român l-a numit ”negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al oaspeților, jucătorii turci plecând la vestiare și nemaidorind să reia partida.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a reacționat imediat și a anunțat că va lua măsuri în funcție de raportul UEFA.

Sebastian Colțescu, atacat dur de vicepreședintele Federației din Turcia

Membru în Comitetul Executiv al UEFA, vicepreședintele Federației de Fotbal din Turcia, Servet Yardimci, consideră încheiată cariera de arbitru a lui Sebastian Colțescu după incidentul nefericit de la partida PSG – Bașakșehir.

ADVERTISEMENT

”Categoric ce s-a întâmplat este inacceptabil. Nu există scuze. Al patrulea arbitru a făcut-o lată. Drept urmare, şi-a terminat cariera de arbitru. S-a întâmplat ceva ce UEFA nu acceptă. Arbitrii vor primi sancţiunea corespunzătoare”, a declarat oficialul turc, conform news.ro.

Pe de altă parte, postarea ”No to Racism” a clubului Istanbul Bașakșehir, de marţi seară, de după incidentul al cărui protagonist a fost Sebastian Colţescu şi care a dus la oprirea meciului cu PSG, a devenit cea mai apreciată din istoria Twitter-ului, în Turcia.

În acest moment, postarea are peste 548.000 de aprecieri şi peste 230.000 de redistribuiri. Precedentul record pe Turcia era deţinut de un mesaj postat de Fatih Terim atunci când a revenit la Galatasaray, la 21 decembrie 2017: ”Unde am rămas?”. Postarea lui Terim a avut 327.500 de aprecieri.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional Ilie Dumitrescu a reacționat dur după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colțescu și este de părere că în acest moment cariera centralul craiovean s-a terminat.

Și fostul arbitru internațional Cristi Balaj crede că Sebastian Colțescu va fi sacrificat de UEFA pentru a da un exemplu că nu tolerează rasismul, dar consideră că rezerva lui Ovidiu Hațegan nu a vrut să jignească și nu a folosit cuvântul ”negru” în sens peiorativ.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri