Sport

Vicepreședintele FR Tenis, ipoteză în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Poate s-a contaminat prin atingerea unui produs”

Vestea că Simona Halep a fost prinsă dopată a născut multe discuții contradictorii, iar vicepreședintele FR Tenis vine cu o nouă teorie.
27.10.2022 | 17:24
Vicepresedintele FR Tenis ipoteza in cazul de dopaj al Simonei Halep Poate sa contaminat prin atingerea unui produs
Vestea că Simona Halep a fost prinsă dopată a născut multe discuții contradictorii, iar vicepreședintele FR Tenis vine cu o nouă teorie. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam trăiește cea mai neagră perioadă din cariera sa și riscă o suspendare cuprinsă între 1 și 4 ani, în funcție de gravitatea faptei.

Cazul de dopaj al Simonei Halep, analizat de vicepreședintele FR Tenis

Vicepreședintele FR Tenis, Răzvan Itu, care candidează pentru funcția de președinte, s-a arătat încrezător că Simona Halep își va dovedi nevinovăția în cazul de dopaj și a pus pe tapet o nouă ipoteză.

ADVERTISEMENT

”În mod normal, nu trebuie să-ți prepare cineva băuturile fără ca tu să știi. Cred că este posibilă și o contaminare, prin atingerea unui produs sau un altfel de mod. În Argentina, când am fost în 2017-2018, carnea a fost contaminată.

Carnea conținea deja produse de doping și ni s-a spus să evităm carnea de vită sau de porc, deoarece conține elemente care îți dau putere. Șansele sunt foarte mari să-și dovedească nevinovăția, pentru că Simona este o persoană onestă și deschisă. A spus tot timpul ce probleme are și eu cred în ea”, a declarat Itu.

ADVERTISEMENT

Itu a evitat să vorbească despre finalul carierei Simonei

Oficialul din cadrul FR Tenis a mărturisit că nu a discutat cu Simona Halep după apariția acestui caz și a dezvăluit există un contact permanent la nivel de federație cu cei din Comisia Antidoping.

”Nu știu dacă își va încheia cariera, totul ține și de ce spune instanța. N-am apucat să vorbesc cu ea, dar suntem în spatele ei și o susținem. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu ne putem opune la ceea ce spune Federația Internațională și vă mărturisesc că am fost notificați de Comisia de Antidoping care ne-a spus să o avem în vedere pentru cazul de dopaj, dar să nu o suspendăm în acest moment”, a mai spus Răzvan Itu.

Halep, susținută din toate părțile

Simona Halep a primit susţinere din partea oamenilor din sport, iar unul dintre cele mai emoționante mesaje pentru fostul lider mondial i-a aparținut fostului său antrenor, australianul Darren Cahill.

ADVERTISEMENT

Doctorul Raluca Bobeică, medic primar nefrolog la Institutul Clinic Fundeni și care a participat, ca investigator principal, la studii clinice privind medicamentul roxadustat, nu crede că Simona Halep a ingerat intenționat această substanță.

ADVERTISEMENT