News

Viceprimarul Capitalei propune o soluție pentru traficul intens: abonamente de transport public pentru salariaţi

O nouă soluție pentru traficul intens din Capitală a fost propusă de viceprimarul Stelian Bujduveanu. Acesta a vorbit despre achiziționarea unor abonamente de transport public pentru salariaţi
07.01.2022 | 22:23
Viceprimarul Capitalei propune o solutie pentru traficul intens abonamente de transport public pentru salariati
ADVERTISEMENT

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, propune o soluție pentru traficul intens care are loc zilnic, în București. Acesta consideră că achiziționarea unor abonamente de transport public pentru salariaţi este cea mai bună metodă de decongestionare a traficului.

Viceprimarul Capitalei, soluție pentru traficul intens: abonamente de transport public pentru salariaţi

Liberalul a postat vineri, pe pagina sa oficială de Facebook, o soluție pentru decongestionarea traficului intens din București.

ADVERTISEMENT

Acesta consideră că angajații din sistemul public nu ar mai folosi atât de des mașinile personale dacă ar primi abonamente gratuite pentru transportul public.

Din punctul lui de vedere, mii de autoturisme ar dispărea din traficul zilnic dacă această măsură ar fi implementată.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul a oferit mai multe argumente pentru care bucureștenii ar renunța la mașinile personale, în favoarea transportului public, atunci când se duc la serviciu.

Un prim argument al acestuia se referă la costurile materiale, spunând că transportul public este mai ieftin. Un plin de combustibil costă, în medie, 320 de lei, în timp ce un abonament mixt pentru transport public, la STB sau la Metrorex, este 140 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un al doilea argument pe care Stelian Bujduveanu l-a dat a fost legat de faptul că mersul cu mijloacele de transport în comun este mai puțin poluant și creează mobilitate.

“Utilizând transportul public, aportul pentru mediu și mobilitate este neprețuit.

Cu aceste argumente cred că voi convinge mare parte dintre bucureștenii care lucrează în sistemul public să renunțe la mașini, în favoarea transportului public, atunci când merg la serviciu.

ADVERTISEMENT

Sunt pași către un mediu înconjurător mai sănătos, către mobilitate. Pași spre normalitate!”, a mai continuat acesta.

Viceprimarul Capitalei, discuții cu reprezentanții ministerelor

Stelian Bujduveanu a mai precizat că dorește să vorbească și cu reprezentanţii ministerelor și să îi convingă să cumpere abonamente de transport public pentru angajați.

“Am început, zilele acestea, discuţii cu reprezentanţii ministerelor din Guvernul României pentru a-i convinge să achiziţioneze abonamente de transport public pe care să le pună la dispoziţia salariaţilor din ministere.

Vrem să convingem angajaţii din sistemul public să utilizeze autobuzul, troleul, tramvaiul sau metroul pentru a ajunge la serviciu. Majoritatea sediilor ministerelor şi altor instituţii de stat din Bucureşti sunt poziţionate în zona centrală a oraşului, intens tranzitată în timpul zilei.

Aceste sedii beneficiază de conexiuni cu o multitudine de linii ale transportului metropolitan (STB – Metrorex), fiind, de cele mai multe ori, mai uşor accesibile prin intermediul reţelei de transport public”, a mai scris viceprimarul pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT