Premier League

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester din 2010! Ce avere avea thailandezul

29.10.2018 | 07:43
Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester din 2010 Ce avere avea thailandezul

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester din 2010, când a cumpărat clubul care evolua în a doua ligă din Anglia în schimbul a 39 de milioane de lire sterline. Omul de afaceri thailandez, apropiat al Familiei Regale din Marea Britanie, a devenit fanul formaţiei de pe “King Power Stadium” în 1997, când “vulpile” au câştigat Cupa Ligii în faţa lui Middlesbrough. Sâmbătă seară, la o oră după finalul meciului Leicester – West Ham 1-1, elicopterul deţinut de Vichai Srivaddhanaprabha s-a prăbuşit lângă stadion.


UPDATE, ora 00:00 / Clubul Leicester City a anunţat decesul lui Vichai Srivaddhanaprabha“Cu cel mai mare regret şi cu inimile frânte confirmăm că patronul nostru, Vichai Srivaddhanaprabha, a fost unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa în mod tragic sâmbătă seara când un elicopter în care erau el cu alte 4 persoane s-a prăbuşit în afara stadionului King Power. Nici unul dintre cei cinci oameni aflaţi la bord nu au supravieţuit”, se arată în comunicatul oficial publicat de Leicester City.


În vârstă de 60 de ani, Vichai Srivaddhanaprabha a intrat în lumea afacerilor în 1989, când a deschis lanţul de magazine “King Power Duty Free”. În scurt timp a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Thailanda. Conform topului Forbes 2017, omul de afaceri avea o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari.

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester City din 2010

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester City din 2010, după ce a cumpărat clubul de la Milan Mandaric. La scurt timp după ce devenit noul patron al formaţiei, omul de afaceri thailandez a decis să schimbe numele stadionului, din “Walkers Stadium” în “King Power Stadium”.

Fanii lui Leicester City nu vor uita niciodată sezonul 2015-16, când formaţia de pe “King Power Stadium” a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Angliei din istoria clubului. După performanţa obţinută, Vichai Srivaddhanaprabha le-a oferit jucătorilor câte un automobil BMW i8s, care avea în 2016 un preţ de catalog de 100.000 de lire sterline. În mai 2017, omul de afaceri thailandez a cumpărat şi clubul Oud-Heverlee Leuven, care în prezent joacă în liga a doua din Belgia.

Situaţie incertă la Leicester după prăbuşirea elicopterului deţinut de Vichai Srivaddhanaprabha

Sâmbătă, la o oră după terminarea meciului Leicester – West Ham 1-1, elicopterul deţinut de Vichai Srivaddhanaprabha s-a prăbuşit în parcarea stadionului “King Power”. Omul de afaceri thailandez pleca deseori de la arenă cu elicopterul, însă clubul nu a oferit vreo informaţie concretă legată de persoanele care se aflau în aparatul de zbor.

“Ajutăm Poliţia din Leicestershire şi serviciile de urgenţă în cazul unui incident major la stadionul King Power”, a fost singura reacţie oficială a clubului Leicester. Cu toate acestea, jurnaliştii din Anglia au anunţat că Vichai Srivaddhanaprabha s-ar fi aflat în elicopterul prăbuşit.

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester din 2010. Şase ani mai târziu echipa a câştigat Premier League
Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester din 2010. Şase ani mai târziu echipa a câştigat Premier League