ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Viciere de rezultat la FC Argeș – Dinamo. Gazdele au avut un penalty clar în prelungiri. Primele reacții

Autor: Traian Terzian | 04.12.2020 | 23:13
Viciere de rezultat la FC Argeș - Dinamo. Gazdele au avut un penalty clar în prelungiri. Primele reacții
Meciul FC Argeș - Dinamo s-a încheiat 0-1, dar arbitrul Marian Barbu a viciat rezultatul după ce nu le-a acordat gazdelor un penalty clar în minutele de prelungire. Sursă foto: Sport Pictures

Meciul FC Argeș – Dinamo s-a încheiat 0-1, dar arbitrul Marian Barbu a viciat rezultatul după ce nu le-a acordat gazdelor un penalty clar în minutele de prelungire.

ADVERTISEMENT

”Câinii” s-au impus la Pitești într-o partidă pe care au controlat-o în mare parte până la eliminarea lui Andrei Radu.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 7 de Juan Camara, spaniolul reușind să-l învingă pe portarul George Micle cu un șut de la mijlocul terenului.


Lui Adrian Porumboiu nu-i vine să creadă că nu s-a dat penalty

UPDATE, 4 decembrie, ora 23:20 / Și fostul arbitru Adrian Porumboiu a recunoscut pentru FANATIK că FC Argeș ar fi trebuit să primească un penalty.

ADVERTISEMENT

”Doamne, Doamne, așa ceva nu se poate… Cât de aproape este arbitrul de fază… și cât de bine vede totul, că nu i-a blocat nimeni câmpul de joc, avea un unghi foarte bun, un unghi deschis total… Plasament excelent, decizie catastrofală… Doamne, Doamne… E ridicol, cum să nu dai penalty?!”, a spus Adrian Porumboiu pentru FANATIK.


Ion Crăciunescu îl distruge pe Marian Barbu

UPDATE, 4 decembrie, ora 23:16 / Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu îlk critică vehement pe centralul Marian Barbu, care le-a refuzat un penalty clar argeșenilor în meciul cu Dinamo.

”Nu poți să admiți la nivelul primei ligi un fault atât de clar, tu să vii să dai indirectă… decizie corectă este lovitură de la 11 metri clară. Jucătorul dinamovist nu are nicio șansă să joace mingea, este dezechilibrat și se duce direct în piciorul adversarului. Poate la rugby este permis așa ceva. Așa ceva n-am văzut decât la rugby, astfel de faze nu apar la fotbal.

ADVERTISEMENT

Este adevărat că Dinamo a fost dezavatajată, dar acum trebuie să spunem lucrurilor pe nume, penalty clar. În niciun manual nu se refuză așa ceva. După părerea mea sunt multe lucruri ciudate, nu poți să admiți în prima ligă un astfel de fault, nu lasă loc de confuzii și tu dai indirectă. Cică a simulat, că nu i-a retezat picioarele.

Pe Barbu nu l-a păcălit nimic, este lovitură de pedeapsă clară. Am explicații de ce se iau astfel de decizii, dar n-am probe, este ciudat rău de tot. Jucătorul dinamovist n-are nici o șansă să joace mingea, poate la rugby se scuză așa ceva dar la fotbal niciodată.

ADVERTISEMENT

Vă aduceți aminte ce greșeli a făcut Colțescu înainte de a fi delegat în străinătate? Ei când greșesc sunt recompensați. UEFA ne spunea permanent, dacă considerați că arbitrii nu sunt în formă, nu îi delegați. După ce primești o delegare în afară, îți iei banii, valuta și nu te mai interesează ce faci în campionatul intern”, a declarat Crăciunescu la emisiunea Digi Sport Special.


Antrenorul Argeșului, scandal la finalul întâlnirii

UPDATE, 4 decembrie, ora 22:58 / Antrenorul echipei FC Argeș, Augustin Eduard, s-a arătat scandalizat de faptul că formația nu a primit penalty în meciul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Sunt de 50 de ani în fotbal și n-am văzut așa ceva. Placaj direct pe atacant. Ne consumăm sănătatea, familiile suferă din cauza vieții noastre. S-au dat imaginiile de zeci de ori, este infracțiune asta, furt împotriva muncii.

Au avut o primă repriză mai bună, dar pe final am revenit. Este de neimaginat ce făcea tânărul Micle pe la 16 metri să fie surprins de un șut de la mijlocul terenului. E tânâr nu vreau să îl acuz, ne-a făcut să începem de la 0-1.

Să se dea imaginile în Europa, se vede ca lumina zilei, ca la rugby a fost placajul. Cred că nu suntem nici prea respectați, iar arbitrul a avut o tentă. Ganea a urlat într-una și a luat galben, iar eu m-am comportat frumos tot meciul și când mi-am apărat meseria mi-a dat roșu.

ADVERTISEMENT

Mai sunt 3 meciuri, nici nu știu ce se va întâmpla, m-a scos din muncă. De ce nu se iau măsuri!? Nu dorm nopți, ne omorâm toți aici și vine un domn care ne mitraliază. O să se vadă, toată lumea a recunoscut, noi pierdem puncte, bani și jucători, asta e fotbalul românesc. VAR-ul nu apare suntem la mâna lor. Arbitrul ne-a terminat pe toți”, a spus Eduard.


Știre inițială, 4 decembrie, ora 22:53

FC Argeș – Dinamo, rezultat viciat prin neacordarea unui penalty

Meciul FC Argeș – Dinamo a curs destul de lin, până în minutul 90+1, atunci când arbitrul Marian Barbu le-a refuzat un penalty gazdelo la o intrare a lui Ricardo Grigore asupra lui Stephan Drăghici.

Fundașul dinamovist a căzut în propriul în careu, iar apoi s-a aruncat peste jucătorul Argeșului și l-a împiedicat să ajungă la balon. În ciuda faptul că penalty-ul a fost extrem de clar, centralul a fluierat și a dictat fault în atac pentru un presupus fault anterior asupra lui Grigore. VEZI VIDEO

Piteștenii au protestat vehement, dar arbitrul nu și-a schimbat decizia și Dinamo a câștigat trei puncte. Mai mult, antrenorul gazdelor, Augustin Eduard, a fost eliminat pentru proteste.

”Prima dată eu am fost tras, după acea nu mai țin minte că a fost aglomerație. Îmi pare rău dacă a fost penalty, dar nu sunt eu în măsură să vorbesc despre acest lucru. Să nu uităm cât de dezavantajați am fost noi”, a declarat la finalul întâlnirii Ricardo Grigore.

În schimb, căpitanul Argeșului, Andrei Prepeliță, este de părere că penașlty-ul a fost extrem de clar: ”Oamenii sunt supărați când nu dai așa penalty și după acorzi roșu la antrenor. S-a văzut clar că s-a aruncat cu tot corpul pe jucătorul nostru. Echitabil era un rezultat de egalitate”.

A fost primul meci pentru Dinamo după ce antrenorul Cosmin Contra a plecat de la echipă din cauza numeroaselor probleme financiare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!