News

Victimele atacului de la aeroportul din Kabul, îngropate pe Dealul Martirilor

Ritualul înmormântării la afgani. Victimele atacului din Kabul au fost îngropate pe Dealul Martirilor.
28.08.2021 | 18:30
Victimele atacului de la aeroportul din Kabul ingropate pe Dealul Martirilor
ADVERTISEMENT

Atacul sinucigaș de la aeroportul din Kabul a luat peste 180 de suflete. Rudele afganilor uciși i-au îngropat pe cei dragi conform tradiției locale pe Dealul Martirilor de la periferia capitalei din Afganistan.

În imagini se poate observa că ritualul este unul simplu. Trupul celui decedat este așezat fără sicriu într-o groapă foarte puțin adâncă. Cadavrul este învelit în pături.

ADVERTISEMENT

Bilanțul morților în urma atacului terorist de la aeroportul din Kabul a ajuns la cel puțin 183, potrivit ultimelor informații, conform Digi24.

Victimele atentatului de la aeroportul din Kabul, îngropate pe Dealul Martirilor

Foto: Digi24/Profimedia

Peste 180 de oameni au murit în urma exploziei de joi, de la aeroportul din Kabul, a informat vineri un oficial din cadrul Ministerului afgan al Sănătății, potrivit CNN.

ADVERTISEMENT

Printre victime s-au aflat și 13 sunt militari americani care asigurau controlul la accesul pe aeroport.

Foto: Hepta.ro

Președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris au fost avertizați vineri dimineață (ora Washingtonului) de echipa lor de securitate națională că un alt atac terorist la Kabul este probabil

ADVERTISEMENT

Un oficial de la Casa Albă a precizat că SUA iau ”măsuri de protecție maximă pe aeroportul din Kabul”.

”Următoarele câteva zile ale acestei misiuni vor însemna și cea mai periculoasă perioadă de până acum. Armata americană transportă pe calea aerului mii de oameni la fiecare câteva ore.

ADVERTISEMENT

Continuă să acorde prioritate evacuării cetățenilor americani care vor să plece și desfășoară o varietate de mijloace pentru a-i duce la aeroport în siguranță”, a declarat oficialul.

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuie încheiată, operațiunile au fost întrerupte de un atac terorist care a avut loc la intrarea în aeroportul din Kabul.

Foto: Hepta.ro

Un atacator sinucigaș s-a detonat în mijlocul mulțimii, omorând și rănind civili afgani, militari americani și talibani deopotrivă.

ADVERTISEMENT