Sporturi

Victimele lui Larry Nassar vor primi 500 de milioane de dolari! Acord de ultimă oră

16.05.2018 | 22:22
Victimele lui Larry Nassar vor primi 500 de milioane de dolari Acord de ultima ora
ADVERTISEMENT

Victimele lui Larry Nassar vor primi 500 de milioane de dolari, după ce fostul medic al lotului olimpic de gimnastică al Statelor Unite ale Americii, a fost condamnat la închisoare pentru abuzurile sexuale asupra sportivelor.

Universitatea din Michigan (MSU) a anunțat că a ajuns la un acord să plătească această sumă, informează Sky Sports. Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, a predat timp de zece ani la Universitatea din Michigan. Avocatul celor 332 de victime a confirmat înțelegerea făcută.

ADVERTISEMENT

Medaliate olimpice printre victimele lui Larry Nassar

”Ne pare cu adevărat rău față de toate victimele și familiile lor pentru ceea ce au trăit și admirăm curajul necesar pentru a spune povestea. Recunoaștem că sunt necesare schimbări în campusul nostru și în comunitate pentru a preveni abuzurile sexuale”, a declarat Brian Breslin, președintele comitetului director din cadrul Universității din Michigan.

”Sunt foarte fericită că s-a încheiat totul. Sunt recunoscătoare pentru înțelegerea istorică ce recunoaște greutățile suferite de victime. Sunt însă și dezamăgită pentru că s-a ratat o ocazie de a schimba anumite politici”, a spus Rachel Denhollander, prima femeie care l-a acuzat public pe Nassar.

ADVERTISEMENT

Printre victimele medicului Larry Nassar s-au aflat și medaliatele olimpice Simone Biles, Jordyn Wieber, Aly Raisman, Gabby Douglas si McKayla Maroney.

Fostul medic al echipei de gimnastică al SUA, Larry Nassar, a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 125 de ani de închisoare pentru abuz sexual, în cadrul procesului său de la Charlotte, din Michigan. Nassar a mai fost condamnat la 60 de ani de închisoare pentru pedopornografie, apoi la 40 până la 175 de ani pentru că a agresat cel puţin 265 de fete în decursul a două decenii.

ADVERTISEMENT

Fosta gimnastă Sabrina Vega i-a dat în judecată pe antrenorii Bela şi Martha Karolyi, care au antrenat la lotul Statelor Unite ale Americii, pentru că nu au protejat-o de abuzurile medicului Larry Nassar.

Tags: