Sport

Rareş Ilie a fost prezentat oficial la Nice. Despărțire emoționantă de fanii din Giulești: „O să vă port în suflet, deși n-am fost rapidist de mic”. Video

Rareș Ilie va evolua din acest sezon la formația franceză OGC Nice. Patronul Rapidului, Victor Angelescu, a confirmat transferul și a anunțat că este în căutarea unui înlocuitor.
15.07.2022 | 12:41
Rares Ilie a fost prezentat oficial la Nice Despartire emotionanta de fanii din Giulesti O sa va port in suflet desi nam fost rapidist de mic Video
Rareș Ilie a fost prezentat oficial la Nice. FOTO: site OGC Nice
ADVERTISEMENT
17-07-2022
12:43

„Micule fenomen”, despărțire emoționantă de Rapid

Rareș Ilie este oficial fotbalistul francezilor de la Nice. Înainte să plece la gruparea de pe Riviera Franceză, mijlocașul ofensiv în vârstă de 19 ani și-a luat rămas bun de la colegii de la Rapid. Ilie a avut un mesaj emoționant, în timp ce giuleștenii i-au pregătit un clip pe măsură.

„Până acum a fost cea mai frumoasă perioadă a mea din carieră. Am găsit cea mai frumoasă echipă din lume aici. Un colectiv frumos. Oameni frumoși și în staff și în tribune. Am avut atât realizări personale, cât și colective și sunt recunoscător pentru ce s-a întâmplat în acești doi ani.

Cel mai frumos moment a fost probabil debutul pe noul Giulești. A fost o atmosferă total diferită de tot ce am trăit până atunci. Nici Național Arena nu se compară cu Giuleștiul. Un alt moment frumos a fost primul meu gol la seniori, cu U Cluj. Pentru ca a fost o senzație total nouă. Nu mai marcasem la seniori.

Dar cred că cel mai frumos moment rămâne primul meci pe Giulești și nu o să-l uit niciodată. Rapid e echipa care m-a promovat la seniori și le mulțumesc tuturor antrenorilor care m-au ajutat, de la primul până la ultimul. Mulțumesc domnului Iencsi că m-a promovat la prima echipă, mulțumesc domnului Iosif că m-a băgat în teren, domnului Mazilu că l-a juniori a avut grijă de mine și m-a promovat atâta timp. Le sunt recunoscător și îi mulțumesc și lui mister Adrian Mutu că a făcut totul posibil pentru că cea mai bună perioadă a mea a venit în urma sosirii sale. Probabil o mare parte din merit o are și dânsul și toți colegii mei din acest an și de anul trecut. În special lui Cristi Săpunaru și Virgil Drăghia, că m-au suportat zi de zi. Dar tuturor. Cel mai frumos colectiv întâlnit vreodată.

Suporterii Rapidului au fost mereu cei mai frumoși suporteri și normal că îmi va fi dor pentru că nu cred că vei găsi în lume suporteri ca ei. O să port Rapid în suflet toată viața deși n-am fost rapidist de mic. Am venit aici, m-am îndrăgostit de o echipă și o să port în suflet toată viața. Pentru că e cea mai frumoasă echipă și m-am îndrăgostit de ea, mi-a dat șansa să ajung un fotbalist destul de mare și sper să ajung unul și mai mare.

Mulțumesc, rapidiști! Rămâneți în inima mea”, a declarat Rareș Ilie, pentru Rapid TV.

17-07-2022
08:51

Rareș Ilie, prezentare fastuoasă la OGC Nice

Este oficial. Rareș Ilie a trecut cu brio vizita medicală și este noul fotbalist al lui Nice. Fostul star al Rapidului a fost prezentat ca un star pe Riviera Franceză.

Echipa lui Lucien Favre a făcut un montaj video cu mai multe reușite ale „micului fenomen” în tricoul giuleștenilor și l-au întâmpiat cu un mesaj motivațional.

„Rareș Ilie este noul nostru Vultur. Talentatul dreptaci a sosit la OGC Nice de la Rapid București. Bine ai venit, Rareș”, au scris francezii pe rețelele de socializare.

„OGC Nice are plăcerea de a anunța transferul lui Rareș Ilie de la Rapid București. Mijlocașul ofensiv născut în 2003 este oficial noul jucător al echipei, talentul său precoce înflorind în România. 

Creativul dreptaci de 19 ani, care joacă în mod obișnuit pe postul de inter stânga într-un sistem 4-3-3 sau 4-2-3-1, a bifat 60 de apariții pentru Rapid, marcând nouă goluri și oferint 12 assist-uri. A ajutat legendarul club să revină în prima ligă, devenind titular incontestabil. 

Un tânăr internațional român, Rareș este un talent rar cu un potențial mare”, se arată în descrierea făcută pe site-ul oficial

„După ce a trecut cu bine vizita medicală și a semnat contractul, Rareș Ilie se va alătura grupului condus de Lucien Favre, care în acest moment se află în Portugalia”, a mai anunțat Nice.

15-07-2022
09:42

Rareş Ilie pleacă în cursul zilei de vineri în Franţa pentru a semna contractul cu Nice!

Transferul lui Rareş Ilie la Nice intră în linie dreaptă. Fotbalistul va pleca în Franţa vineri seara, în jurul orei 18:30, de pe aeroportul Băneasa. Acolo urmează să facă vizita medicală şi să semneze contractul cu echipa franceză. 

În urmă cu câteva zile a apărut informația că echipa din Ligue 1 este pregătită să ofere 5.000.000 de euro pe puștiul de 19 ani al giuleștenilor.

Rapid l-a transferat pe Rareș Ilie la Nice

Rareș Ilie a jucat un singur an pe prima scenă fotbalistică din România și a prins un transfer la puternica formație franceză OGC Nice, care a încheiat sezonul precedent pe locul 5 și va juca în Conference League.

ADVERTISEMENT

”L-am vândut pe Rareș Ilie. Ne-am înțeles cu clubul francez și a mai rămas doar să semnăm actele. Vom aduce și un înlocuitor, dar abia ce am finalizat afacerea”, a declarat co-acționarul Victor Angelescu, pentru prosport.ro.

Rapid va încasa cinci milioane de euro din această afacere, iar Rareș Ilie va avea un salariu de 500.000 de euro pe sezon. În sezonul precedent, ”Micul fenomen” a îmbrăcat de 38 de ori tricoul ”alb-vișiniu”, în toate competițiile, perioadă în care a marcat șase goluri și a oferit zece assist-uri.

ADVERTISEMENT

La OGC Nice, Rareș Ilie va fi antrenat de celebrul Lucien Favre, cel care a mai condus formația franceză între 2016 și 2018. Fostul jucător al Rapidului va avea colegi celebri, precum brazilienii Dante și Danilo Barbosa, gabonezul Mario Lemina, algerianul Andy Delort, danezul Kasper Dolberg sau francezii Jeanclair Todibo, Morgan Schneiderlin și Amine Gouiri.

Mutu așteaptă întăriri

Înainte ca Victor Angelescu să anunțe oficial plecarea lui Rareș Ilie, antrenorul Rapidului, Adrian Mutu, anunța că jucătorul a fost inclus în lot pentru întâlnirea cu CFR Cluj, din prima etapă din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

”Kait e accidentat, de aceea nu e în lot. Rareș este în lot. Dacă au oferte, e important pentru ei și pentru club. Eu îmi doresc ca ei să rămână. În rest, trebuie să discutați cu altcineva interesele clubului. Mă aștept ca Rareș Ilie să joace bine la fiecare meci. Nu pleacă nicăieri. Vorbim după ce pleacă, dacă pleacă.

Vârsta nu contează, este doar o cifră, Rareș este un băiat matur pentru vârsta lui. Îmi doresc să îl am cât mai mult în echipă. Există oferte pe care clubul le analizează. Când se iau în calcul oferte pentru Rareș și Kait, bineînțeles că pe mine mă afectează, ca antrenor sau ca echipă. Aștept întăriri pe măsură, dar depinde ce decizie va lua clubul”, a spus Mutu.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a scos în evidență talentul jucătorului care a impresionat la Rapid, dar spune că există un lucru care-l pune pe gânduri: caracterul acestuia.

ADVERTISEMENT