Sport

Victor Angelescu, promisiune pentru fanii Rapidului după plecarea lui Rareș Ilie la Nice: „Vom aduce trei jucători!”

Victor Angelescu, patronul Rapidului, anunță o amplă campanie de transferuri după ce mijlocașul Rareș Ilie (19 ani) a fost cedat la OGC Nice, în Ligue One.
16.07.2022 | 11:19
Victor Angelescu promisiune pentru fanii Rapidului dupa plecarea lui Rares Ilie la Nice Vom aduce trei jucatori
Victor Angelescu promite suporterilor că Rapid va transfera trei jucători după plecarea lui Rareș Ilie. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Victor Angelescu anunță o campanie de transferuri intensă după ce Rareș Ilie a plecat la Nice pentru cinci milioane de euro.

Victor Angelescu promite trei transferuri după plecarea lui Rareș Ilie: „Noi vrem să redevenim ce am fost”

Victor Angelescu a vorbit la Prima Sport înainte de meciul cu CFR Cluj despre noi întăriri la Rapid. Astfel, o bună parte din banii primiți pentru Rareș Ilie vor fi reinvestiți pentru aducerea de noi jucători: „Noi vrem să redevenim ce am fost, de aceea vrem să reinvestim în momentul de faţă. Nu am făcut calcule, dar căutăm jucători. Dacă a plecat Rareş, probabil vom aduce trei jucători, vom vedea. Urmărim şi jucători din campionatul intern, dar şi din afară, veţi afla când îi vom aduce”.

ADVERTISEMENT

Rareș Ilie a fost trimis în Franța ca un mare star al fotbalului: „Aşteptăm să se încheie vizita medicală, apoi ar trebui să fie totul în regulă. A plecat cu avionul privat al domnului Șucu, cel care s-a gândit că e normal şi frumos să-l ducem la Nisa aşa cum se cuvine”.

Negocierile cu Nice s-au purtat însă de-a lungul a șase săptămâni, iar Rareș Ilie intră într-o galerie selectă a fotbaliștilor români care au jucat în Ligue One: „Interesul a fost mai vechi, el a fost urmărit o perioadă destul de lungă, iar negocierile au început în urmă cu o lună şi jumătate”.

ADVERTISEMENT

Victor Angelescu a explicat de ce a acceptat oferta celor de la Nice: „Nu l-am fi vândut decât pentru o sumă foarte mare”

Victor Angelescu a dezvăluit că Rapid a primit aproximativ cinci milioane de euro pentru transferul lui Rareș Ilie, o ofertă de nerefuzat: „Dacă l-am vândut, suntem mulţumiţi, înseamnă că asta e valoarea lui. Suma e foarte apropiată de ceea ce s-a scris în ziare (n. red – cinci milioane de euro). Noi ştiam ce calităţi are Rareş, era poate cel mai bun jucător de vârsta lui. A demonstrat, a jucat la o echipă de prestigiu. În primul rând, nu l-am fi vândut decât pentru o sumă foarte mare”.

Rareș Ilie a mai fost dorit de o echipă din Ligue One, iar ofertele au venit încă din iarnă: „Am mai avut oferte şi în iarnă, şi la startul sezonului trecut, iar acum am negociat cu două echipe. A doua echipă era tot din Franţa. Eu cred că i se potriveşte, altfel nu aveam două echipe interesate de acolo. Au fost la câteva meciuri, a fost urmărit timp de câteva luni bune”.

ADVERTISEMENT

Victor Angelescu este încrezător că Rareș Ilie va reuși să se impună la Nice, chiar dacă va avea adversari de un cu totul alt calibru: „Este un băiat foarte inteligent, nu-mi fac probleme că nu se va acomoda foarte uşor. Vine din familie bună, e inteligent, are tupeu şi mult talent, are un fizic bun pentru vârsta lui. Dar va fi greu, pentru că s-a dus la o echipă bună dintr-un campionat puternic”.

David Miculescu ar putea ajunge la Rapid: „Nu am primit până la această oră o ofertă scrisă sau verbală”

Una dintre țintele Rapidului după plecarea lui Rareș Ilie este David Miculescu, jucătorul celor de la UTA, însă arădenii i-au stabilit un preț uriaș: „Nu am primit până la această oră o ofertă scrisă sau verbală din partea Rapidului pentru David Miculescu. El este de vânzare, ca orice jucător din lume.

ADVERTISEMENT

Suma vehiculată, de un milion de euro, nu poate fi acceptată de clubul nostru, pentru că jucătorul este deținut în coproprietate de UTA și un club din Timișoara. Astfel, prețul lui David rămâne 1,7 milioane de euro”, a declarat Attila Brosovszki, pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT