Sport

Victor Angelescu, reacție la decizia FIFA care obligă Rapid să achite o datorie de 600.000 de euro: ”O mare nedreptate! Suntem singuri împotriva tuturor”

FIFA a dat o veste teribilă oficialilor rapidiști. Clubul trebuie să achite o datorie de 600.000 de euro. În caz contrar clubul va fi sancționat. Patronul Victor Angelescu s-a declarat siderat de decizia forului mondial.
21.05.2022 | 13:56
Victor Angelescu reactie la decizia FIFA care obliga Rapid sa achite o datorie de 600000 de euro O mare nedreptate Suntem singuri impotriva tuturor
ADVERTISEMENT

Rapid a avut un campionat entuziasmant, până la un moment dat, însă finalul de sezon a adus cu el și vești teribile pentru suflarea giuleșteană. FIFA a notificat clubul să achite urgent o datorie de 600.000 de euro. Patronul Victor Angelescu nu înțelege de ce trebuie să acopere ”găurile” unei societăți care nu este a lui.

Victor Angelescu: ”NU avem nicio legătură cu vechiul acționariat”

Finanțatorul echipei Rapid, Victor Angelescu a luat atitudine în fața teribilei vești că este obligat să achite, pentru început, 600.000 de euro către un fost jucător al giuleștenilor.

ADVERTISEMENT

Julio Cesar, fost fotbalist al Rapidului în perioada 2008-2009, a reclamat clubul la FIFA și a avut câștig de cauză. În aceeași situația mai sunt câțiva foști jucători care au trecut prin Giulești.

Revoltat de decizia FIFA, Victor Angelescu a reacționat și explică de ce acele datorii nu sunt ale societății pe care el o deține și prin care finanțează în prezent echipa de la Podul Grant.

ADVERTISEMENT

”Decizia sosită de la FIFA este una cel puțin bizară și o percepem ca pe o mare nedreptate. Este total anormal ca un club care a achiziționat marca RAPID pentru o sumă foarte mare, legal, în urma unei licitații publice și care apoi a luat-o de la început din Liga a IV-a, să fie obligat să plătească datoriile unei alte societăți aflate în faliment.

Noi nu avem nici un fel de legătură cu acționariatul vechiului club și cu ceea ce au făcut cei care conduceau acolo. Nu ni se pare normal ca noi, care ținem un drum drept și corect cu baze sănătoase, să plătim pentru niște jucători aduși cândva cu niște salarii enorme.

ADVERTISEMENT

Adică noi să plătim pentru cei care au adus falimentul! Este anormal. Nu știm nici cum este posibil din punct de vedere fiscal și nici dacă statul va permite ca noi să plătim datoriile altei societăți.

Ne vom lupta până la capăt, iar dacă dreptatea nu se va înclina de partea noastră vom respecta decizia finală, deși sfidează atât legile țării, cât și logica. Oricum, încă o dată se demonstrează că suntem singuri împotriva tuturor!”, a transmis Victor Angelescu prin intermediul unui comunicat oficial.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita alte sancțiuni din partea forului mondial, Rapid trebuie să achite datoria către Julio Cesar până la sfârșitul acestei luni.

Următoarea penalitate pe care giuleștenii o vor suporta ar putea fi interdicția de a efectua transferuri, dar se poate ajunge chiar și la depunctarea echipei.

ADVERTISEMENT