News

Victor Babeş: „Au început să vină familii întregi, toţi cu Covid, niciunul nu e vaccinat”. Printre ei sunt și copii de câteva luni

Familii întregi ajung la Spitalului Victor Babeş din cauza COVID-19. Printre pacienți sunt și bebeluși.
03.09.2021 | 15:58
Victor Babes Au inceput sa vina familii intregi toti cu Covid niciunul nu e vaccinat Printre ei sunt si copii de cateva luni
ADVERTISEMENT

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală a transmis un semnal de alarmă privind situația din spitalul pe care îl conduce.

Familii întregi ajung la Spitalului Victor Babeş din cauza COVID-19

Acesta a precizat că în ultimele zile s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de persoane care sosesc în această unitate medicală.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, la Spitalul Victor Babeș sosesc chiar familii întregi, de la cel mai mic până la cel mai mare membru al acestora. Conform specialistului, printre pacienții care vin infectați cu COVID-19 sunt chiar și copii de câteva luni.

De asemenea, medicul a mai transmis și faptul că toate persoanele care vin în spitale cu simptome ale COVID-19 nu s-au vaccinat, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş a mai spus și că oamenii se infectează chiar și în același timp sau pasează infecția de la unii la alții. Ulterior, ei ajung pe mâna medicilor.

Avertismentul specialiștilor în legătură cu COVID-19. Tot mai mulți oameni, în spitale

“În ultimele zile au început să vină familii întregi, toţi cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc.

ADVERTISEMENT

Ajung să-şi infecteze toată familia sau se infectează simultan şi ajung la noi internaţi. Avem şi nou născuţi, în jur de 3 – 4 luni”, a declarat medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Capitală pentru sursa citată anterior.

De asemenea, specialistul de la unitatea medicală din București a mai transmis și că oamenii vin în ultimul stadiu al bolii la spital, atunci când ei sunt greu de tratat.

ADVERTISEMENT

Unii dintre ei ajung chiar la Terapie Intensivă, pentru că au insuficiență respiratorie.

Simin Aysel Florescu a atras atenția și asupra faptului că sunt mulți pacienți care își fac mai mult rău decât bine pentru că urmează niște tratamente găsite online.

“Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile şi vin cu insuficientă respiratorie şi ajung direct la ATI, sunt greu de tratat.

Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult. Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste”, a mai precizat medicul.

ADVERTISEMENT