Sport

Victor Becali a dezvăluit cum Octavian Popescu a ratat șansa unui transfer istoric: „Putea să fie cel mai scump jucător din România!”

Victor Becali a oferit detaliile transferului lui Octavian Popescu de la FCSB, care putea fi cel mai scump realizat vreodată în România
21.06.2021 | 17:43
Victor Becali a dezvaluit cum Octavian Popescu a ratat sansa unui transfer istoric Putea sa fie cel mai scump jucator din Romania
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu este în opinia patronului FCSB, Gigi Becali, principalul produs de export, chiar dacă părerile sunt împărțite, iar Gabi Balint și Dumitru Dragomir au comentat pe larg acest subiect.

Puștiul de 18 ani care ar fi trebuit să susțină examenul de Bacalaureat în aceste zile, a avut o ofertă de 13 milioane de euro din partea unui club din Serie A, fiind urmărit de mai multe echipe din „Cizmă”, printre care și Juventus Torino.

ADVERTISEMENT

Victor Becali a explicat cum a picat transferul lui Octavian Popescu în Serie A pentru 13 milioane de euro

Impresarul Victor Becali a explicat de ce Gigi Becali a refuzat oferta de 13 milioane de euro din Serie A pentru Octavian Popescu, în direct la Digi Sport: „Oferta pentru Octavian Popescu a existat, nu pot spune dacă a fost din Italia. Octavian Popescu are 18 ani, e normal să fie urmărit de cluburile importante, ei ştiu toţi jucătorii. A existat oferta, a fost refuzată, vedem ce va fi”, a surprins vărul latifundiarului din Pipera.

Victor Becali e convins că omul de afaceri ar putea să obțină și mai mulți bani pe Octavian Popescu, dar asta depinde de evoluțiile sale în sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1: „El putea deja să fie cel mai scump jucător din România, dar n-a fost să fie. Gigi Becali e cel care hotărăşte. El mai poate avea oferte, importante sunt evoluțiile”, a concluzionat acesta.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB a declarat în ultimul timp din ce în ce mai mult că își dorește în primul rând să facă bani, iar în următorii zece ani vrea ca echipa sa să producă un miliard de euro: „Am un lot foarte bun în acest moment, cu foarte mulți jucători tineri, care vor crește și vor fi extrem de căutați. Și voi mai cumpăra, așa cum v-am obișnuit. Vreau să fac un miliard în 10 ani”, a spus clar și răspicat latifundiarul din Pipera.

Care sunt principalele produse de export ale lui Gigi Becali

Gigi Becali speră să obțină în următorii ani zeci de milioane pe câțiva jucători în care își pune toate speranțele: „La anul nu ne va mai sta nimeni în cale. Vă spun doar atât. Coman, Moruțan, Ovtavian Popescu, Olaru și Tănase. Cine-i poate opri? Au ajuns la maturitate și vor pleca pe bani mulți”, a mai explicat patronul FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB a explicat de ce a refuzat oferta pentru Octavian Popescu și a stabilit prețul pe care vrea să îl obțină pentru tânărul mijlocaș care a venit gratis în urmă cu un an de la Universitatea Craiova: „E un jucător pe care poți să iei 50 de milioane de euro, dacă el la 18 ani joacă titular și nu îi ia nimeni locul, el poate să ajungă să valoreze și 100 de milioane de euro, de ce să dau pe cineva cu 13 milioane de euro, pe care pot să iau mult mai mult”, a mai spus Gigi Becali la TV DigiSport.

Becali l-a comparat pe Octavian Popescu cu Dennis Man și știe de ce Tavi va fi vândut cu o sumă mult mai mare decât prețul plătit de Parma pentru atacantul FCSB-ului: „Nu a avut România marfă să vândă pe mulți bani, cum a fost cu Man, pe care l-am dat pe 12 milioane de euro. Asta era valoarea lui Man, până în 15 milioane de euro, la Tavi Popescu e altceva, el e geniu. E drept că fără muncă nu se poate nimic, dar la el e altceva, e geniu.”

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a mărit salariul lui Octavian Popescu

FANATIK a aflat în exclusivitate că Gigi Becali i-a mărit salariul lui Octavian Popescu pentru a-l motiva și mai mult pe tânărul jucător. Pentru Tavi e a doua mărire de salariu în doar patru luni, iar atacantul câștigă acum 4.000 de euro pe lună, de patru ori mai mult decât atunci când a semnat cu FCSB.

Cota lui Octavian Popescu a explodat în ultimele luni, iar acum este evaluat conform tranfermarkt la 1.200.000 de euro, o sumă uriașă pentru un jucător de doar 18 ani. Giovanni Becali a declarat pentru FANATIK cum l-a adus pe puști la FCSB: „Octavian Popescu a plecat de la Craiova după ce am discutat cu Mihai (n.r. – Mihai Rotaru, patronul de la U Craiova) și i-am spus că trebuie să-i mărească salariul copilului. I-am zis să i-l facă undeva la 2000-2500 de lei pe lună, pentru că avea doar 600 de lei! Din păcate pentru el, Mihai nu a crezut în potențialul mare pe care-l are Octavian”, a spus Giovani pentru site-ul nostru.

Între timp, Octavian Popescu a debutat și la echipa națională a României U21, iar jucătorul născut la Nucet mai are contract cu FCSB până în data de 30 iunie 2024. Tavi a jucat 34 de meciuri în acest sezon pentru FCSB și a reușit patru goluri și opt pase decisive.

„Da, știe Gigi să facă bani. Nici eu nu l-aș vinde cu 13 milioane de euro. E unul dintre cei mai talentați din Europa, primii zece din lume. E diabolic! Dacă Popescu ar juca la City, Popescu ar fi mare. Îi împiedică faptul că e român. Să plece pe bani mulți. N-au fost mulți în decursul a 60 de ani câți au fost ca el” – Dumitru Dragomir

  • 1.200.000 de euro e cota lui Octavian Popescu
  • 4.000 de euro e salariul jucătorului la FCSB
  • 13.000.000 de euro e oferta pe care a refuzat-o Gigi Becali

  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT