Sport

Victor Becali, dezvăluiri despre scandalul din jurul meciului Generației de Aur. Ce le-a propus Gică Popescu antrenorilor Cornel Dinu și Mircea Lucescu. Exclusiv

Cunoscutul agent Victor Becali face lumină asupra meciului de adio al Generației de Aur. De ce n-au stat pe bancă Dinu și Lucescu alături de Anghel Iordănescu: "Acesta este adevărul!"
09.06.2024 | 15:43
Victor Becali dezvaluiri despre scandalul din jurul meciului Generatiei de Aur Ce lea propus Gica Popescu antrenorilor Cornel Dinu si Mircea Lucescu Exclusiv
Victor Becali, adevărul despre meciul de retragere al Generației de Aur. Ce au discutat Gică Popescu, Mircea Lucescu și Cornel Dinu. FOTO: FANATIK
ADVERTISEMENT

Victor Becali a dezvăluit detalii neștiute de la meciul de adio al Generației de Aur. Fostul agent FIFA a explicat de ce Cornel Dinu și Mircea Lucescu n-au stat pe banca „tricolorilor” și ce au discutat cei doi mari antrenori cu Gică Popescu.

Adevărul despre meciul de adio al Generației de Aur. Victor Becali a dezvăluit discuția dintre Gică Popescu, Cornel Dinu și Mircea Lucescu

La meciul de adio al Generației de Aur, câștigat de Hagi & Co. împotriva selecționatei World Stars, Anghel Iordănescu a stat pe banca „tricolorilor”. Selecționerul de la World Cup ’94, Euro 1996 și World Cup ’98 nu ar fi trebuit să fie singur. Lângă „General” ar fi trebuit să fie atât Cornel Dinu, cât și Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

„Am tot văzut ce se scrie în presă în ultimele zile referitor la meciul Generației de Aur. Iar unele lucruri nu sunt adevărate. Nu stau eu acum să apăr pe nimeni, vă dați seama, dar dacă tot m-ați sunat să aflați care este adevărul, vi-l spun eu.

Și Cornel Dinu și Mircea Lucescu au fost invitați de Gică Popescu să stea pe banca echipei noastre naționale, pe banca Generației de Aur, alături de Puiu Iordănescu. Domnul Dinu a spus că trebuie să se opereze, că nu are starea necesară pentru a sta pe bancă, iar asta mi-a spus-o cu subiect și predicat Gică Popescu. Că urmează să se interneze în spital și să opereze și în niciun caz nu este momentul să stea pe banca echipei Generației de Aur. Iar Mircea Lucescu nu a mai ajuns, nu știu exact care sunt motivele.

ADVERTISEMENT

În niciun moment nu s-a pus problema ca acești doi mari antrenori, care sunt Cornel Dinu și Mircea Lucescu, să nu fie invitați de Gică Popescu la acest eveniment grandios. Nici vorbă de așa ceva. Mi-a spus clar Gică Popescu că i-a invitat pe amândoi. La unele discuții eram și eu pe lângă Gică Popescu, deci nu se pune problema ca Gică Popescu să fi fost lipsit de respect față de Cornel Dinu sau Mircea Lucescu.

Ambii au avut motivele lor pentru care nu au stat pe bancă și a stat doar Anghel Iordănescu. Dar, vă spun clar, adevărul e că și Cornel Dinu și Mircea Lucescu au fost invitați la acest mare eveniment. Nu stau eu să comentez supărările sau declarațiile nimănui. Dar, dacă m-ați întrebat, v-am răspuns”, a declarat Victor Becali, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Victor Becali: “Nu este corect să i se pună în cârcă lui Gică Popescu aceste neadevăruri”

Cornel Dinu a fost selecționer în preliminariile Campionatului Mondial din 1994, în timp ce Mircea Lucescu, omul care a pregătit naționala între 1981 și 1986.

„Mai ales că Dinu chiar era îndrituit să stea pe banca naționalei alături de Anghel Iordănescu pentru că a participat în acele preliminarii și Mister a avut și el o contribuție importantă la acea calificare (n.r. – la World Cup 1994) pentru că a fost în prima partea a preliminariilor și era normal să stea pe bancă. Gică Popescu l-a invitat, au discutat, dar din motive de sănătate Dinu n-a putut să participe la acest meci.

ADVERTISEMENT

Mai departe nu e problema mea, dar am văzut diferite declarații, controverse, luări de poziții și totuși Gică Popescu a făcut o treabă formidabilă și nu mi se pare corect să i se pună în cârcă aceste neadevăruri”, a adăugat fostul agent FIFA.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
O nouă BOALĂ MORTALĂ se EXTINDE rapid. INFECȚIA e CONTAGIOASĂ
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Sume uriașe pentru a pregăti omenirea pentru o Apocalipsă. Decizia care ar fi...
Sume uriașe pentru a pregăti omenirea pentru o Apocalipsă. Decizia care ar fi fatală
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României