Sport

Victor Becali îl desființează pe Vlad Chiricheș: „Sunt dezamăgit. Trebuie să fii bărbat, să ai personalitate”

Vlad Chiricheș este criticat în termeni duri chiar de omul care l-a ajutat să ajungă în fotbalul mare: „Trebuie să fii bărbat, să ai personalitate”, spune despre el impresarul Victor Becali.
26.05.2021 | 23:56
Victor Becali il desfiinteaza pe Vlad Chiriches Sunt dezamagit Trebuie sa fii barbat sa ai personalitate
Victor Becali pune tunurile pe internaționalul român. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chiar dacă au trecut ani buni de când Vlad Chiricheș a renunțat la impresarii care l-au ajutat să facă pasul spre fotbalul mare, Victor Becali nu poate trece peste dezamăgirea provocată de internaționalul român.

De aia nici nu a făcut o carieră așa de mare, pentru că trebuie să fii bărbat, ca fotbalist trebuie să ai personalitate. Dacă pe lumea asta nu ar fi uitare, ar fi o mare nenorocire, a răbufnit reputatul agent de jucători, făcând referire la momentul în care internaționalul român a decis să colaboreze cu „rivalul” Petro Chiodi.

ADVERTISEMENT

De altfel, după transferul la Tottenham, cariera sa a alunecat pe o pantă descendentă. Ajuns la Napoli, în vara anului 2015, în schimbul sumei de 7 milioane de euro, nu a reușit să se impună și a fost împrumutat la Sassuolo, care l-a achiziționat ulterior, pentru 9,5 milioane de euro.

Vlad Chiricheș, pus la zid de Victor Becali

Da, sunt dezamăgit de Chiricheș. De aia nici nu a făcut o carieră așa de mare, pentru că trebuie să fii bărbat, ca fotbalist trebuie să ai personalitate. N-am nicio problemă, să dea Dumnezeu să fie sănătos!

ADVERTISEMENT

Anumite momente din viață nu poți să le uiți, când ai plecat, când erai disperat, când plângeai. Nu mă refer neapărat la el, în general. Știi că dacă pe lumea asta nu ar fi uitare, ar fi o mare nenorocire. 

Alex Chipciu, Dragoș Grigore, Bogdan Stancu au rămas lângă Dragoș (n.r. Dragoș Sârbu, cel care conduce firma fraților Becali), chiar dacă cluburile au încercat să îi influențeze. Cristi Tănase, Raul Rusescu și alții, îmi cer scuze dacă nu îmi vin acum în minte”, a declarat Victor Becali pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

Sassuolo a ratat prezența în cupele europene și a rămas fără antrenor

În altă ordine de idei, sezonul s-a încheiat cum nu se putea mai rău pentru Vlad Chiricheș la Sassulo. După ce a ratat „la mustață” unul dintre locurile care asigură participarea în cupele europene, internaționalul român s-a văzut nevoit să se despartă și de antrenorul Roberto De Zerbi, instalat oficial pe banca ucrainienilor de la Șahtior Donețk.

De-a lungul carierei, acesta a antrenat doar în Italia, la Darfo Boario (2013-2014), Foggia (2014–2016), Palermo (2016), Benevento (2017-2018) și Sassuolo (2018-2021). Ca fotbalist, în schimb, a evoluat inclusiv în tricoul campioanei en-titre a României, CFR Cluj, în perioada 2010-2012.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, sfătuit să se transfere în Spania: „I s-ar potrivi mai bine”

În altă ordine de idei, impresarul Victor Becali se declară impresionat de evoluțiile lui Ianis Hagi în tricoul campioanei Scoției, Glasgow Rangers, dar nu crede că ar putea ajunge în Serie A. Îl sfătuiește, în schimb, să dea curs ofertei venite din prima ligă spaniolă.

Eu îl cunosc foarte bine pe Igli Tare (n.r. directorul sportiv al lui Lazio), chiar avem o relație foarte bună. El este omul care conduce clubul și o face bine de atâta timp. Mă îndoiesc că dacă ar fi fost interesat de Ianis Hagi nu mi-ar fi spus, pentru că mai vorbim.

Dar sigur că Ianis a avut anul ăsta evoluții bune și poate fi interesant pentru multe cluburi. Cred că mai mult i s-ar potrivit campionatul din Spania, pentru că e mai puțin contact fizic. În Anglia, lovești de… L-am văzut pe Adama Traore (n.r. atacantul lui Wolverhampton) și am zis că e boxer”, a explicat Victor Becali.

ADVERTISEMENT