Sport

Victor Becali vrea ca naționala U20 a României să fie desființată: „Ne considerăm țară dezvoltată?”

Victor Becali se alătură celor care susțin că Federația Română de Fotbal ar trebui să desființeze selecționata U20: „Ne considerăm țară dezvoltată?”, întreabă retoric agentul de jucători.
01.04.2022 | 18:33
Victor Becali vrea ca nationala U20 a Romaniei sa fie desfiintata Ne consideram tara dezvoltata
Victor Becali cere desființarea României U20. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Înființată la sfârșitul anului 2020, din dorința de a elimina ecartul dintre U19 și U21, selecționata U20 a României s-a dovedit a fi un eșec total. Din ce în ce în ce mai multe voci din fotbalul românesc susțin că FRF ar trebui să recurgă la măsuri radicale.

Victor Becali cere desființarea naționalei U20 a României

Trei victorii, 8 goluri marcate și nu mai puțin de 27 încasate. Este bilanțul negru al reprezentativei pregătite de Bogdan Lobonț în cele opt meciuri amicale disputate până acum, printre care se numără umilințele cu Anglia (1-6),  Germania (0-4) și, mai nou, Elveția (0-5).

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Victor Becali, rezultatele dezastruoase și lipsa unui fond de jucători tineri valoroși sunt motivele pentru care forul condus de Răzvan Burleanu trebuie să pună punct acestui proiect.

Toată lumea își dă cu părerea. Îl auzeam pe Aurel Țicleanu, pe care eu îl respect, a fost un mare fotbalist, dar nu poți să vii să ne spui că numai țările dezvoltate au echipe Under 20. Păi noi ne considerăm țară dezvoltată? Domne’, nu avem nevoie de Under 20. De ce avem nevoie?

ADVERTISEMENT

N-avem fond de jucători pentru așa ceva. Gândiți-vă că jucătorii ăia de prin Italia, Spania, joacă prin liga a 2-a, a 3-a, care sunt foarte puternice. Noi nu avem jucători. Trebuie să înțelegem, n-avem pentru echipa mare jucători. Dacă e foarte bun la U20, nu poate să joace la U21?”, a declarat agentul de jucători, la Sport Total FM.

Și Florin Prunea vrea ca selecționata U20 să fie desființată

Acesta i se alătură astfel fostului portar al Generației de Aur, Florin Prunea, care s-a lansat zilele trecute într-o adevărată tiradă la adresa conducerii FRF, exasperat de rezultatele naționalei U20 a României.

ADVERTISEMENT

Ar trebui desființate urgent astfel de naționale, că ne facem de râs în toată lumea! Nu știu dacă a mai fost vreo echipă națională care să înregistreze asemenea rezultate în istoria fotbalului mondial. 

Primești 20 de goluri în 4-5 meciuri… se cheltuiesc sute de mii de euro aici. O altă mișcare de succes a Federației, după celebrele centre de excelență”, a răbufnit Prunea, la Pro X.

ADVERTISEMENT

Rezultatele naționalei U20:

  • Elveția U20 – România U20 5-0
  • România U20 – Norvegia U20 1-2
  • Italia U20 – România U20 7-0
  • România U20 – Polonia U20 2-1
  • Germania U20 – România U20 4-0
  • România U20 – Cehia U20 2-1
  • Anglia U20 – România U20 6-1
  • România U20 – Portugalia U20 2-1
ADVERTISEMENT