News

Victor Ciutacu, gest uluitor în direct, la TV, după moartea lui ÎPS Pimen. Prezentatorul TV a izbucnit în lacrimi

21.05.2020 | 08:31
Victor Ciutacu gest uluitor in direct la TV dupa moartea lui IPS Pimen Prezentatorul TV a izbucnit in lacrimi
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Victor Ciutacu a avut un gest uluitor în direct, la TV, după moartea lui ÎPS Pimen. Prezentatorul a izbucnit în lacrimi și a transmis un mesaj dur pentru o parte din populație.

Victor Ciutacu, gest uluitor în direct, la TV, după moartea lui ÎPS Pimen. Prezentatorul TV a izbucnit în lacrimi

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul ”Matei Balș” din Capitală.

ADVERTISEMENT

Înaltul prelat al Bisericii Ortodoxe fusese internat pe 20 aprilie la unitatea medicală, după ce a fost infectat cu COVID-19.

În emisiunea sa zilnică de la postul de știri România TV, Victor Ciutacu s-a prezentat extrem de afectat după dispariția preotului din Moldova. Cu lacrimi în ochi, omul de presă a avut de transmis câteva cuvinte pentru cei care au criticat modul în care autoritățile au acționat în situația prelatului.

ADVERTISEMENT

”A plecat într-o lume mai bună, sper, Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Bucovinei, personaj complex, un om care nu merita, dacă mă întrebați pe mine, un biet păcătos, să plece cum a plecat, un om care a făcut multe pentru țara asta, un om care a fost acuzat că, după ce a donat 200.000 de euro pentru spitalele din Bucovina, a beneficiat de un transport de urgență cu elicopterul la București.

S-a dus, Dumnezeu să-l odihnească! Jigodiilor, vă simțiți mai bine acum? Ați scăpat de el. Dumnezeu să-l odihnească” a spus Victor Ciutacu, la postul de știri, conform Dcnews.

ADVERTISEMENT

ÎPS Pimen, internat la ”Matei Balș” în urmă cu o lună

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în vârstă de 90 de ani, a fost transportat cu elicopterul, pe 20 aprilie la Institutul de Boli Infecțioase ” Matei Balș” din Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19.

În zilele premergătoare decesului, prelatul Bisericii Ortodoxe se afla în stare gravă, pe secţia de ATI a Institutului medical din Capitală. Acesta era intubat și ventilat mecanic din seara zilei de 1 mai, după ce a suferit complicaţii pulmonare.

ADVERTISEMENT

În afară de tratamentul cu plasmă, ÎPS Pimen a beneficiat și de tratamente revoluționare, care au dat rezultate foarte bune în alte locuri ale lumii.

  • ÎPS Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău.
ADVERTISEMENT