Fotbal international

Victor Ciutacu, reacție-surpriză după scandalul de rasism al lui Colțescu: „Golănie de nivel planetar”

17.12.2020 | 22:29
Victor Ciutacu reactiesurpriza dupa scandalul de rasism al lui Coltescu Golanie de nivel planetar
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Victor Ciutacu a avut o reacție surpriză după scandalul de rasism în care a fost implicat arbitrul Sebastian Colțescu, acesta numind incidentul drept o “golănie de nivel planetar.”

Jurnalistul consideră că membrii staff-ului de la Istanbul Bașakșehir au exagerat și au făcut spectacol pentru a amplifica gravitatea momentului.

ADVERTISEMENT

Victor Ciutacu l-a dat exemplu și pe Colin Kaepernick, jucător de fotbal american și unul dintre fondatorii mișcării „Black Lives Matter”

Victor Ciutacu, reacție-surpriză după scandalul de rasism al lui Colțescu: „Golănie de nivel planetar”

“Ce a fost acolo a fost o golănie de nivel planetar. Ție nu ți se pare că lui Demba Ba, de altfel un fotbalist de nivel mediu la nivel mondial, i se întâmplă toate lucrurile rele din lume, pe la toate cluburile pe unde joacă? Nu vrei să te uiți tu la o istorie? Intră pe pagina lui de Twitter sau pe mândra Wikipedia și ai să vezi că Demba Ba a acuzat rasismul mai des decât a jucat pe la echipele la care a fost legitimat.

ADVERTISEMENT

Prietene, hai s-o lămurim! Nu există persecuție de rasă. Și ți-o spune un evreu! Nu există persecuție de rasă organizată instituțional, cum acuză domnii Ba și cu Webo, într-o industrie unde albii plătesc milioane de euro pe an negrilor! Ba și cu Webo erau persecutați dacă după programul lor de muncă, în favoarea albilor, jucau fotbal în curtea școlii sau între blocuri, pe gratis! Ce au făcut băieții ăștia doi este absolut dezgustător.

Atât Ba, cât și Webo au făcut milioane bune dintr-un sport dominat și finanțat de albi. Ba și Webo au făcut un circ de neimaginat, într-un context în care îi făcuseră pe ai noștri țigani. Și-au făcut scandal din minutul 1. Webo avea mai puține trăiri rasiste pe vremea când juca la Fenerbahce, tot pe milioane de euro, și jumătate din stadionul ăla uriaș îl înjura pe confratele Drogba. Și-atunci zicea că n-ar dori să comenteze acest episod și că ei sunt fericiți în Turcia și că se simt foarte bine. Pe milioane pe an!”, a declarat Victor Ciutacu la GSP.

ADVERTISEMENT

Victor Ciutacu: “Kaepernick și-a luat diplomă de victimă a rasismului”

Povestea asta este umflată și, ca să dau o legitimitate acestei stupidității de la nivel mondial numită Black Lives Matter, povestea asta s-a transformat într-un instrument politic, de marketing și de stors bani de la fraieri. Unul dintre exponenții acestei mișcării e un fost jucător de fotbal american, iar de când a devenit victima rasismului, instituțional vorbind, Colin Kaepernick și-a luat diplomă de victimă a rasismului și s-a lăsat de fotbal american.

A câștigat din contractele de marketing și de publicitate, cel mai important fiind cu gigantul Nike, banii de vreo zece ori cel puțin cât a câștigat în cariera lui de jucător profesionist. Eu nu neg suferințele istorice. Nici ale popoarelor din Africa și ulterior din Europa, America de Nord și de Sud, la fel cum nu neg suferințele poporului evreu. 

ADVERTISEMENT

Nu neg că omenirea a trecut prin foarte multe sute de ani de rasism organizat. Dar de aici și până în a transforma povestea asta într-un marketing grețos și într-o linie politică este extrem, extrem de departe”, a adăugat jurnalistul Victor Ciutacu.

ADVERTISEMENT