Fotbal international

Victor Font, contracandidatul lui Juan Laporta la conducerea Barcelonei. Ce antrenor aduce

31.12.2020 | 08:18
Victor Font contracandidatul lui Juan Laporta la conducerea Barcelonei Ce antrenor aduce
ADVERTISEMENT

Victor Font este principalul contracandidat al lui Juan Laporta la conducerea Barcelonei, iar acesta vrea să schimbe politica clubului radical. Font a vorbit în premieră despre ce antrenor va aduce și a anunțat „noua Barcelona”.

Victor Font este contracandidatul surpriză al lui Juan Laporta la conducerea Barcelonei și este singurul care are șanse să îl învingă la alegerile de 24 ianuarie pe fostul președinte al catalanilor.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 48 de ani, Font este un antreprenor în domeniul telecomunicațiilor, mediei și tehnologiei și anunță modificări radicale în politica clubului, dacă va fi votat în funcția de președinte.

Victor Font anunță revoluția la Barcelona

Victor Font își dorește cu ardoarea să vină cu un nou suflu la Barcelona, club care se confruntă cu serioase probleme financiare, după mandatul dezastruos al lui Bartomeu, care în cele din urmă și-a dat demisia. De altfel, Victor Font e considerat marele favorit să iasă preşedinte după ce membri-socios îşi vor exprima votul, chiar dacă și-au anunțat candidatura mai mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Astfel, Barcelona se pregătește să intre într-o nouă eră, iar bătălia dintre Laporta și Font se va da până la ultimul vot, potrivit specialiștilor și presei iberice. Nici din punct de vedere sportiv Barcelona nu stă prea bine, după ce a făcut doar 1-1 la cu Eibar, meci la care Messi a lipsit, fiind în vacanță în Argentina și a încheiat anul pe un rușinos loc șase în La Liga.

Omul de afaceri Victor Font este CEO şi membru în Consiliul de Administraţie al grupului Delta Partners. El este licenţiat în ştiinţă şi are un master la ESADE la Barcelona, precum şi un certificat de program în management internaţional de la Universitatea Georgetown, Washington DC. Font este vorbitor de catalană, spaniolă, engleză şi portugheză şi are un nivel bun, conversaţional, în franceză. El nu a ezitat să lanseze un mesaj clar antimadridista: „Eu sunt fericit când Real Madrid este eliminată din Liga Campionilor. Cele trei UCL câştigate la rând au fost o dramă pentru mine”, a spus Victor Font.

ADVERTISEMENT

Ce antrenor vrea să aducă Victor Font și cine este primul jucător dorit

Omul de afaceri a promis în repetate rânduri că Xavi Hernandez (40 de ani) și Jordi Cruyff (46 de ani) vor reveni pe Camp Nou. Xavi, care momentan antrenează în Qatar, la Al Sadd, nu va veni pe post de ”principal”, ci ca manager general și se ocupa de toate transferurile de pe Camp Nou: „Dacă voi câștiga alegerile, Xavi nu va rămâne în Qatar. Se va întoarce la Barcelona în martie. Xavi are tot ce trebuie: abilități de gestionare a situației, calități de leadership, credibilitate. Cunoaște bine clubul și îl iubește”.

Victor Font vrea să îl mai aducă în echipa sa administrativă pe Cruyff Jr., care a jucat la Barcelona între 1988 și 1996 și acum antrenează în China, la Shenzen, ar urma să fie directorul sportiv de pe Camp Nou. În același timp, Juli Lopez ar urma să fie noul director general, iar Tito Blanco va ocupa postul de secretar tehnic în organigrama gândită de Victor Font.

ADVERTISEMENT

Primul jucător pe care Victor Font vrea să îl aducă pe Camp Nou este Eric Garcia, al cărui transfer va fi prioritatea zero pentru omul de afaceri: „Eric Garcia este necesar ca să acoperim gaura din apărare. Sunt optimist, în ciuda egalului cu Eibar. Există indicii că problema fundamentală este lipsa unui proiect. Deci, prioritatea mea este să avem stabilitate instituțională. Dacă o vom avea, vom putea să câștigăm titluri și cupe în acest sezon și vom privi viitorul cu optimism”, a mai spus Victor Fonta

ADVERTISEMENT