Sporturi

Victor Hănescu nu este de acord cu tehnica lui Daniel Dobre! ”De un astfel de antrenor are nevoie Simona Halep!”

30.03.2019 | 14:35
Victor Hanescu nu este de acord cu tehnica lui Daniel Dobre De un astfel de antrenor are nevoie Simona Halep

Victor Hănescu crede că Daniel Dobre nu este potrivit pentru Simona Halep. Simona Halep, locul 3 WTA, a fost eliminată în penultimul act la turneul de la Miami Open, iar comentariile legate de jocul româncei au fost în strânsă legătură cu cele referitoare la antrenor. Multe voci au spus că Daniel Dobre nu este potrivit pentru Simona Halep, printre care şi fostul jucător român, Victor Hănescu.

Victor Hănescu nu este de acord cu abordarea noului antrenor al Simonei Halep

Fostul jucător de tenis român este de părere că Simona Halep are nevoie alături de ea de un antrenor mai aprig, mai dur, care să-i spună clar ce are de făcut atunci când nervii pun stăpânire asupra ei, În acest caz s-ar fi adaptat foarte bine şi Thierry Van Cleemput, despre care se spunea că este un tehnician dur, căruia nu-i este teamă să spună tare şi răspicat care este problema, însă cei doi au decis să nu continue parteneriatul după numai o săptămână petrecută împreună.

“Poate unul precum Cahill. Nu avea nevoie să intre prea mult pe partea tehnică, dar ştia să vorbească cu ea. Ce să o mai înveţi pe Halep acum, după ce a jucat atâtea meciuri? Are o experienţă foarte mare, trebuie să o ţină cineva focusată pentru ce are de făcut, atât. Simona are nevoie şi de oameni mai duri în jurul ei, pentru că şi ea are momente de nervozitate”, a spus Hănescu pentru Prosport LIVE.

Simona Halep şi Daniel Dobre pe terenul de tenis din Miami

Cei doi antrenori care au împlinit-o  pe Halep, în viziunea lui Hănescu

Victor Hănescu crede că Firicel Tomai şi Darren Cahill au contribuit cel mai mult la evoluţia Simonei: “Clar, Firicel Tomai a pus bazele jocului ei. A dus-o până în top 50, iar după colaborarea cu Cahill. A învăţat foarte mult pe mental, cum să gestioneze momentele importante. E foarte important să ai lângă tine o echipă bună. Dacă eşti atât de sus, înseamnă că eşti bun, dar trebuie să vezi ce poţi să îmbunătăţeşti. Cahill a făcut diferenţa şi a dus-o de pe 30 pe locul 1. Sunt reglaje pe care trebuie să le faci şi să ai încredere că le poţi face”, a mai spus Victor Hănescu pentru sursa citată.