Fotbal intern

Victor Pițurcă a câștigat “lupta” pentru schimbarea gazonului de pe “Ion Oblemenco”. Primarul din Craiova: “Am trimis solicitarea!”

02.10.2019 | 17:51
Victor Pițurcă la finalul unui meci al Universității Craiova. Antrenorul a câștigat "lupta" pentru schimbarea gazonului de pe Ion Oblemenco. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a câștigat “lupta” pentru schimbarea gazonului de pe stadionul “Ion Oblemenco”. Primarul din Craiova Mihail Ghenoiu a dezvăluit că a trimis o solicitare către CNI în care a propus înlocuirea soluției tehnice din gazon natural în cel hibrid, așa cum își dorește antrenorul Universității Craiova, cu o cofinanțare acordată de Primăria din Bănie.

Victor Pițurcă a câștigat “lupta” pentru schimbarea gazonului de pe “Ion Oblemenco”

“Este miercuri și așa cum am promis, miercuri așteptăm un răspuns de la constructor în privința modului de schimbare a gazonului. Acest răspuns a venit. Acum câteva momente, am avut o discuție telefonică cu conducerea CNI, constructorul a confirmat disponibilitatea lui de a înlocui acest gazon, există două variante la ora aceasta: o variantă foarte rapidă de înlocuire a gazonului cu un gazon natural pe strat de nisip conform specificațiilor tehnice care au existat la baza acestui proiect, există și o a doua variantă de înlocuire a gazonului cu un gazon hibrid.

ADVERTISEMENT

Această variantă este cea pe care o solicită cea mai mare parte a jucătorilor, marea parte a profesioniștilor din fotbal și este o măsură și o variantă pe care noi o agreăm. În sensul acesta, deja am trimis către CNI o solicitare în care propunem înlocuirea soluției tehnice din gazon natural în gazon hibrid, cu o confinanțare acordată de Primăria Craiova pentru suportarea diferenței de valoare”, a spus Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Așa arăta gazonul de pe stadionul Ion Oblemenco înaintea meciului Universitatea Craiova – Viitorul

Victor Pițurcă: “Gazonul emană un miros urât!”

Victor Pițurcă a avut o reacție dură când a vorbit despre situația gazonului de pe stadionul “Ion Oblemenco”. “Am vorbit cu cei din conducere, mi-aș dori ca la stadion aici să vină reprezentați ai Ministerului Mediului. Gazonul emană un miros, nu poți să stai acolo mai mult de 15 minute. Se simte și de afară. Pentru echipele vizitatoare este mai simplu, dar jucătorii noștri joacă de atâta timp pe el, joacă și cu teamă, și când fac o preluare, și când aleargă. Trebuie să realizeze că aici este în pericol viața unor oameni, atât a jucătorilor, cât și a spectatorilor“, a declarat Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă chiar a avut o întâlnire cu Mihail Genoiu, primarul Craiovei, iar cei doi au purtat discuții de șase ore pentru schimbarea gazonului de pe Ion Oblemenc o. FANATIK chiar i-a susprins pe cei doi în momentul în care s-au întâlnitla stadionul din Bănie, iar primarul din Bănie a vorbit despre situația suprafeței de joc.