Fotbal intern

Victor Piţurcă joacă la risc: nu are niciun U21 pe bancă în Astra Giurgiu – U Craiova, situație ce s-a întâmplat și etapa trecută. Ar putea fi obligat să joace în 10!

06.12.2019 | 11:16
Victor Piturca joaca la risc nu are niciun U21 pe banca in Astra Giurgiu  U Craiova situatie ce sa intamplat si etapa trecuta Ar putea fi obligat sa joace in 10
ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 decembrie, ora 20:10/ Așa cum s-a întâmplat și runda trecută, în meciul cu Botoșani, Victor Pițurcă nu are niciun jucător eligil regulii U21 pe banca de rezerve în jocul cu Astra. Astfel, Craiova riscă să joace în zece oameni în cazul în care ambii tineri titulari, Vlădoiu și Mihăilă, nu vor mai putea continua duelul de la Giurgiu.


ȘTIREA INIȚIALĂ, 6 decembrie

Victor Piţurcă a riscat în meciul cu FC Botoşani, mergând la limita regulii under 21! Tehnicianul Craiovei a avut doi jucători titulari care îndeplinesc baremul de vârstă, însă nu a păstrat pe banca de rezerve nici un fotbalist eligibil pentru naţionala de tineret a României. Astfel, în caz că ambii s-ar fi accidentat, Craiova ar fi trebuit să joace în zece oameni! 

ADVERTISEMENT

Piţurcă nu a avut nicio rezervă under 21 la Craiova – Botoşani. Putea să joace în zece dacă se accidentau amândoi

Primul 11 al Craiovei la meciul cu Botoşani a arătat astfel: L. Popescu- Vlădoiu, Bălaşa, Tiago Ferreira, Bancu-  Cicâldău,  Qaka, Zakaric- Bărbuţ, Ivan, Mihăilă. Fotbaliştii care sunt eligibili pentru regula under 21 sunt Ştefan Vlădoiu (20 de ani) şi Valentin Mihăilă (19 ani), târgovişteanul din atac reuşind să şi marcheze primul gol al întâlnirii.

Surpriza a venit însă de pe lista de rezerve, acolo unde Piţi nu a trecut niciun jucător Under 21! Ea a arătat astfel: A. Marinescu (34 de ani)-  Măţel (30 de ani), Acka (ivorian, 29 de ani), Vătăjelu (26 de ani), Mateiu (29 de ani), Ivanov (bulgar, 24 de ani), M.Roman (27 de ani).

ADVERTISEMENT

Astfel, Piţurcă a riscat destul de mult. Regula under 21 spune că doi fotbalişti români născuţi după 1 ianuarie 1998 trebuie să fie printre titulari şi unul trebuie să fie pe teren pe tot parcursul meciului. Deci, în caz că ambii ar fi ieşit din diferite motive, atunci Craiova ar fi fost obligată să joace în zece oameni.

Aceeaşi situaţie ar fi apărut şi în cazul în care unul dintre jucători ar fi rămas pe teren singurul under 21 (celălalt fiind schimbat) şi acesta ar fi luat cartonaş roşu.

ADVERTISEMENT

Piţurcă nu a riscat până la urmă mai mult decât era cazul: i-a ţinut pe teren pe ambii fotbalişti under 21 până la final.  Antrenorul olteniloreste un aprig contestatar al regulii impuse de Federaţie. Piţurcă a vorbit chiar despre faptul că el consideră această prevedere ca fiind una nu doar anormală, ci chiar ilegală!

Piţi consideră “ilegală” regula under 21, Craiova a încercat chiar să o schimbe!

“Regula U21 nu e în primul rând una legală. Nu îţi poţi permite chiar şi tu, federaţie care conduci fotbalul românesc, să impui cluburilor profesioniste să introducă în teren ce jucători vrei tu. Poate la un moment dat FRF va dori să vină o femeie să joace în echipă.

ADVERTISEMENT

Nu mi se pare normal. Bun, e important şi pentru echipa naţională ca tinerilor noştri să li se dea o mai mare atenţie, dar nu poţi să impui să îi introduci în echipă.

“Pentru că, aşa cum spunea şi Mircea Lucescu, valoarea fotbalului românesc scade, iar suporterii nu mai vin la stadion. Bun, ai impus un jucător U21, dar era arhisuficient. Toate cluburile îl introduc pe al doilea jucător U21, dar în minutul 15 îl schimbă. Deci spectacolul are de suferit”, spunea Piţurcă.

În asentimentul lui Piţi sunt şi ceilalţi oficiali ai Craiovei. Cu luni bune înainte de venirea tehnicianului, oltenii au depus chiar memoriu la Federaţie pentru a încerca să schimbe prevederea pentru acest sezon. Alb-albaştrii au vrut să-i convingă pe federali să renunţe la ideea de a avea doi jucători eligibili pentru Tineretul României titulari şi în regulament să rămână doar a doua parte a regulii, adică obligativitatea de a avea pe parcursul a 90 de minute un fotbalist U 21 în teren.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra Giurgiu – Universitatea Craiova: 3.25 este cota pentru o remiză. Vezi aici toate cotele!


 

ADVERTISEMENT