Fotbal intern

Victor Pițurcă anunță revenirea lui Nicușor Bancu: “A făcut primul antrenament cu echipa. Este apt”

23.09.2019 | 14:37
Victor Piturca anunta revenirea lui Nicusor Bancu A facut primul antrenament cu echipa Este apt

Victor Pițurcă a susținut conferința de presă premergătoare duelului pe care Universitatea Craiova îl va susține în 16-imile Cupei României, împotriva celor de la CSM Reșița. Managerul susține că va aborda meciul de miercuri cu jucători care au evoluat mai puțin în acest start de sezon, pentru a odihni titularii pentru meciul din Casa Pariurilor Liga 1, unde în următoarea etapă Craiova primește vizita celor de la Viitorul. Pițurcă a primit și primele vești bune de când a revenit în fotbalul românesc, Nicușor Bancu și Alex Ioniță revenind la formă fizică optimă.

Nicușor Bancu și Alex Ioniță au revenit la antrenamente

Victor Pițurcă a vorbit la conferința de presă susținută înaintea duelului din Cupă despre situația accidentaților din lotul pe care îl conduce. Atât Nicușor Bancu, cât și Alex Ioniță au revenit la antrenamente, iar în perioada următoare vor reintra în primul 11 al echipei din Bănie.

Bancu e unul dintre cei mai valoroși jucători de la echipă, probabil îl vom vedea în teren în perioada următoare. Postul lui Bancu este fundaș stânga, aici a jucat, a făcut-o foarte bine, dar e un jucător polivalent. El este apt în acest moment, astăzi a făcut antrenament complet cu echipa, la fel și Alex Ioniță, de ieri a intrat în programul normal al echipei. Fortes a rămas jucătorul Craiovei, a intrat în programul nostru, se antrenează și se luptă pentru un loc de titular“, a explicat Victor Pițurcă.

Victor Pițurcă a obținut etapa trecută prima victorie pe banca Universității. Sursă Foto: Sportpictures
Victor Pițurcă a obținut etapa trecută prima victorie pe banca Universității. Sursă Foto: Sportpictures

Victor Pițurcă atacă Reșița cu rezervele

Victor Pițurcă a dezvăluit la conferința de presă că primul 11 pentru meciul cu CSM Reșița din șaisprezecimile Cupei României va fi compus preponderent din jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon. Managerul Craiovei a vorbit și despre situația noului transfer, Goran Zakarik, căruita nu i-a sosit cartea verde de la FIFA, situație care se va rezolva în următoarele două săptămâni.

Urmează meciul din Cupă, evident că vrem sâ-l câștigăm. Nu va fi un meci simplu, i-am urmărit, au jucători de calitate. Meciurile de cupă pot aduce mereu surprize. Accidentații și-au mai revenit. Voi folosi jucătorii care au evoluat mai puțin, să-i odihnesc pe cei care au dus greul, pentru a fi în formă optimă pentru meciul cu Viitorul din campionat. Terenul sigur se va strica pentru că și cealaltă echipă din Craiova va juca acolo marți. Asta este situația, vom evolua pe terenul pe care îl avem la dispoziție. O soluție pentru noi ar fi stadionul Extensiv, dacă nu se rezolvă problemele cu suprafața de joc de pe Ion Oblemenco. Cupa este un obiectiv pentru noi, dar cel mai important este campionatul. Jucăm fiecare meci pentru a-l câștiga. Cred că începând cu meciul din Cupă, jucătorii vor evolua mult mai bine, au arătat și la Mediaș că putem face meciuri perfecte. Zakaric e rezolvat, așteptăm să primească cartea verde de la FIFA. O să mai dureze o săptâmână sau doua, el este și accidentat acum“, a declarat Pițurcă.