Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Victor Pițurcă, apărat de omul de la care se aștepta cel mai puțin în dosarul de trafic de influență: “Nu cred în vinovăția lui”. Video exclusiv

Marian Iancu, fostul patron al lui Poli Timișoara, nu crede că fostul selecționer este vinovat în dosarul de trafic de influență
31.01.2023 | 16:40
Victor Piturca aparat de omul de la care se astepta cel mai putin in dosarul de trafic de influenta Nu cred in vinovatia lui Video exclusiv
Marian Iancu, aliat surpriză pentru Victor Pițurcă în scandalul de corupție.
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă și fiul său, Alexandru, au fost audiați de către procurorii DNA în principalul dosar de achiziționare a măștilor medicale în pandemie. Fostul selecționer se află în prezent sub control judiciar.

Marian Iancu nu crede în acuzația de trafic de influență: ”Este atât de volatilă”

Într-o intervenție telefonică la cea mai recentă ediție FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Marian Iancu a comentat acest caz.

ADVERTISEMENT

”Nu cred în vinovăția lui. Traficul de influență este așa-zisă infracțiune de interpretare. Care nu este foarte sustenabilă. Lasă loc de discuții. În lume, lobby-ul este legiferat. Și atunci dispare traficul de influență, cumpărarea de influență.

Mai ales că este și copilul lui. Nu putem să-l suspectăm că nu este un tip inteligent pe Pițurcă. Și o spun chiar dacă eu, în decursul timpului, nu am avut o relație foarte bună cu el. Nu-și expunea copilul.

ADVERTISEMENT

Cred că este într-adevăr într-o echipă. Sau are cunoștințe personale în această echipă care este vizată de ancheta în desfășurare.

VEZI VIDEO MAI JOS

Și, cred eu, că în momentul în care sistemul judiciar a decis să intervină cu toată forța în această afacere, a hotărât să-i ia pe toți cei care au vulnerabilități să vadă ce iese de aici.

ADVERTISEMENT

Nu cred că în acest caz contează numele. Contează el ca persoană. Ca să spun așa, îl palpează. Ating subiectul. Vor să vadă cât de mult sau cât de puțin știe. Cât de dispus este să colaboreze în condițiile în care se simte vinovat.

Dar, repet, eu nu cred în vinovăția lui. Nu cred în acuzația aceasta de trafic de influență. Sau de cumpărare de influență. Este atît de volatilă.

ADVERTISEMENT

Cred că lucrurile sunt mult mai adânci. Și am înțeles că o parte (n.r. a dosarului) este la Parchetul Militar. Cred că doar se încearcă, se palpează”, este opinia exprimată de Marian Iancu, în exclusivitate, pentru FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

”Dacă el crede în nevinovăția lui, va lupta și va dovedi că este o acuzație slabă”

Fostul patron al lui Poli Timișoara apreciază că, indiferent cât de puternic ești ca om, un caz ajuns pe masa DNA nu reprezintă un moment ușor de trecut. Crede însă că dacă este nevinovat, Victor Pițurcă va lupta pentru a dovedi acest lucru.

”În momentul în care se dezlănțuie o furtună de genul celei pe care poate să o producă sistemul judiciar nu este ușor. Mai ales când este și copilul, când este și băiatul parte din ancheta aceasta.

Nu știu cât este de vinovat sau nu. Dar acuzația care este reținută în sarcina lui nu este una solidă. Cred că va trece valul acesta, el a ieșit, am înțeles, este sub control judiciar.

Dacă el crede în nevinovăția lui, la cât este de încăpățânat ca om, în sensul bun al cuvântului, se va lupta și va dovedi că este o acuzație slabă.

Fiind în faza aceasta de urmărire penală, dosarul este secret. Noi nu putem știi exact tot ce este acolo”, a concluzionat Marian Iancu.

ADVERTISEMENT