Sport

Victor Piţurcă aprobă refuzul lui Nicolae Dică pentru Gigi Becali: „Era urât să-l lase pe Rădoi ca să fie secund la FCSB“

Nicolae Dică a declinat oferta lui Gigi Becali de a prelua FCSB, iar Victor Piţurcă laudă refuzul secundului lui Rădoi, care ar fi devenit o „marionetă“.
21.05.2021 | 18:37
Victor Piturca aproba refuzul lui Nicolae Dica pentru Gigi Becali Era urat sal lase pe Radoi ca sa fie secund la FCSB
ADVERTISEMENT

Toni Petrea nu va continua pe banca lui FCSB în sezonul viitor, iar Gigi Becali caută un înlocuitor pentru acesta. Primul nume înaintat a fost cel al lui Marius Şumudică, tehnician cu experienţă, fost campion cu Astra, dar simbol al rivalilor de la Rapid.

Şumudică a refuzat în cele din urmă oferta venită de la roş-albaştri, iar patronul vicecampioanei a dezvăluit şi motivele care au dus la această decizie.

ADVERTISEMENT

Următorul pe lista lui Becali a fost Nicolae Dică. FANATIK a prezentat în exclusivitate informaţia că secundul lui Mirel Rădoi la naţionala României se afla la palatul lui Becali pentru a negocia preluarea echipei. Nu s-a ajuns, însă, la un acord, astfel că patronul FCSB îşi continuă căutările şi a anunţat profilul viitorului antrenor: român, ortodox şi ieftin.

Victor Piţurcă, înţepături pentru Gigi Becali, după ce Dică a refuzat să preia echipa: „Era urât să-l lase pe Rădoi ca să fie secund la FCSB“

Victor Piţurcă, care în trecut a lucrat cu Gigi Becali, a comentat decizia lui Nicolae Dică de a rămâne alături de Rădoi la naţională, în loc să o preia pe FCSB. Fostul selecţioner e de părere că orice tehnician care alege să meargă la echipa vicecampioană va fi o simplă marionetă, fără un cuvânt de spus în strategia echipei.

ADVERTISEMENT

„Am văzut nume de antrenori tineri pe acolo. Ce ar trebui să facă? Să fie marionete? Gigi vrea să facă echipa, primul ’11’, schimbările și, orice antrenor vine, trebuie să accepte. Poenaru, Dică sunt antrenori de perspectivă, trebuie să se gândească bine.

Nu cred că Dică putea să facă această greșeală, să revină la FCSB. Era foarte urât ca el să-l părăsească pe Rădoi ca să fie antrenor secund la FCSB“, a declarat Piţurcă la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă, de partea Armatei: „Nu aș veni la FCSB. Pentru mine, în țară, doar Steaua contează“

Atunci când a fost întrebat, fostul selecţioner a exclus din start şi ideea unei reveniri a sa la clubul patronat de Gigi Becali. Mai mult, Piţurcă s-a arătat încă o dată de partea echipei Armatei, în războiul celor două formaţii roş-albastre.

„Nu are rost să fie numele meu adus în discuție. Chiar dacă aș face ce aș vrea eu, tot nu aș veni la FCSB. Pentru mine, în țară, doar Steaua contează“, a mai spus Victor Piţurcă, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Fostul golgheter al Stelei din anii ’80 a demonstrat că urmăreşte evoluţia echipei Armatei. E a vorbit şi despre barajul pe care CSA Steaua îl va disputa, cu spectatori, contra lui CS Afumaţi, pentru promovare în liga secundă.

Victor Piţurcă: „Ar fi o catastrofă ca Steaua să nu promoveze“

„E o veste foarte bună pentru suporterii steliști, nu știu câți vor putea intra în incinta stadionului. Ar fi un prim pas, la noi în țară nu au mai fost de mult fani pe stadioane și ar fi bine ca suporterii să susțină echipa la meciul Stelei de promovare în Liga 2. Jocul fără spectatori are un caracter amical, indiferent dacă joacă Barcelona sau Real Madrid.

Am emoții. Eu cred că meciul cu FCSB II era mai ușor decât cu Afumați. Chiar dacă veneau jucători de la prima echipă, ce poftă aveau acei jucători să încurce Steaua.

E un adversar care are o anumită experiență, i-am văzut cu FCSB, e o echipă foarte periculoasă. Au fost surprize mult mai mari. Au fost echipe din liga a patra care au eliminat Real Madrid din Cupă. Fotbalul e fotbal. Ar fi o catastrofă ca Steaua să nu promoveze anul acesta. Sunt sigur că Daniel Oprița și-a luat toate măsurile și jucătorii sunt concentrați“, a concluzionat Victor Piţurcă.


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,00 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT