Fotbal intern

Victor Pițurcă, declaraţii dure despre gazonul de pe “Oblemenco”: “Punem în pericol atât viața jucătorilor, cât și a spectatorilor. Emană un miros!”

29.09.2019 | 14:37
Victor Piturca declaratii dure despre gazonul de pe Oblemenco Punem in pericol atat viata jucatorilor cat si a spectatorilor Emana un miros

Victor Pițurcă a susținut conferința de presă premergătoare duelului cu Viitorul din etapa a 11-a din Casa Pariurilor Liga 1. Managerul Universității Craiova a vorbit despre situația gazonului stadionului Ion Oblemenco, despre care susține că nu este doar impracticabil pentru activitățile sportive, ci și emană un miros care poate dăuna atât jucătorilor, cât și spectatorilor. În plus, Pițurcă declară că nu a ajuns la un acord pentru schimbarea suprafeței de joc în luna octombrie, dar se vor mai purta discuții și în zilele următoare.

Victor Pițurcă oferă noi detalii despre situația gazonului

Victor Pițurcă a vorbit la conferința de presă premergătoare duelului cu Viitorul despre problema gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco. Managerul Craiovei cheamă reprezentanți ai Ministerului Mediului pentru a inspecta situația suprafeței de joc, despre care Pițurcă spune că poate dăuna atât jucătorilor, doi dintre ei suferind deja accidentări, cât și spectatorilor, din cauza mirosului degajat de iarba de pe Oblemenco.

Am vorbit cu cei din conducere, mi-aș dori ca la stadion aici să vină reprezentați ai Ministerului Mediului. Gazonul emană un miros, nu poți să stai acolo mai mult de 15 minute. Se simte și de afară. Pentru echipele vizitatoare este mai simplu, dar jucătorii noștri joacă de atâta timp pe el, joacă și cu teamă, și când fac o preluare, și când aleargă. Trebuie să realizeze că aici este în pericol viața unor oameni, atât a jucătorilor, cât și a spectatorilor“, a declarat Victor Pițurcă.

Victor Pițurcă este complet nemulțumit de situația gazonului. Sursă Foto: Sportpictures
Victor Pițurcă este complet nemulțumit de situația gazonului. Sursă Foto: Sportpictures

Ședință de șapte ore fără rezultat

Victor Pițurcă a participat la o ședință alături de primarul Craiovei, un reprezentant al CNI și unul al firmei de construcții care s-a ocupat de stadionul Ion Oblemenco. Cele 7 ore de discuții nu s-au concretizat în maniera în care dorea Pițurcă, iar schimbarea gazonului în luna octombrie este sub semnul întrebării.

Nu înțeleg aceste restricții.. de ce nu putem schimba acel gazon. Ar trebui să se ceară un fel de aprobare la Curtea de Conturi, nu se mai poate juca în aceste condiții. Sunt foarte sceptic, șanse de la 1 la 5% să se schimbe. Am stat 7 ore și nu s-a putut ajunge la un numitor comun. E vorba de Constructor, doar el ar putea realiza modicarea gazonului. Cei de la primărie, cei de la CNI ar trebui să facă licitație și s-ar întârzia. Dacă nu-l punem acum în octombrie, când să o facem? la anul în mai? Nici nu mai vreau gazon extraordinar, ci doar unul normal. Constructorul se judecă cu cel pe care l-a angajat să facă atât solul, cât și gazonu. Cel care a realizat lucrarea spune că e excelent. Constructorului îi este teamă, că dacă vom schimba gazon, va pierde la tribunal, ar pierde și asigurarea. Asta e realitatea.

Primăria și cei de la CNI au fost cu bune intenții, constructorul voia să puna 20% din bani și restul să fie dat de primărie. Doctorul a fost la întâlnire să prezinte situația jucătorilor accidentați, toți din cauza gazonului. Cosic și Mățel s-au accidentat ca le-a fugit piciorul în nisip. Oamenilor le este frică să schimbe gazonul așa, trebuiesc făcute licitații, e greu, durează. Dacă constructorul nu realizează că trebuie să schimbe gazonul cu orice risc, firma care s-a ocupat are de pierdut. Nu este exclus să punem un gazon de iarbă de 4 centrimetri.”

Cu același gazon, stadionul Ion Oblemenco va găzdui al treilea meci într-un timp mai scurt de 7 zile. După FC U Craiova – U Cluj (marți) și CSM Reșița – U Craiova (miercuri), pe cel mai mare stadion din Bănie se va juca și partida U Craiova – Viitorul, luni de la ora 20:30.