Sport

Victor Pițurcă, avertisment pentru Rareș Ilie după transferul la Nice: ”E greu să joace în Ligue 1”

Rapid a dat lovitura cu transferul lui Rareș Ilie la OGC Nice, dar Victor Pițurcă nu este dat pe spate de această mutare și îi dă un sfat jucătorului pentru a reuși în Ligue 1.
21.07.2022 | 11:32
Victor Piturca avertisment pentru Rares Ilie dupa transferul la Nice E greu sa joace in Ligue 1
Rapid a dat lovitura cu transferul lui Rareș Ilie la OGC Nice, dar Victor Pițurcă nu este dat pe spate de această mutare și îi dă un sfat jucătorului pentru a reuși în Ligue 1. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Giuleștenii au încasat 5.000.000 de euro din această tranzacție, iar fotbalistul va primi un salariu de 500.000 de euro în Franța.

Transferul lui Rareș Ilie nu-l entuziasmează pe Victor Pițurcă

Considerat unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc din ultima perioadă, Rareș Ilie este sfătuit de fostul selecționer Victor Pițurcă să muncească dublu decât o făcea la Rapid pentru a putea să se impună la OGC Nice.

ADVERTISEMENT

”Transferul lui Rareș Ilie, pentru fotbalul românesc și pentru Rapid, e un pas înainte. Am înțeles că o să fie împrumutat, e foarte greu pentru Rareș să joace în Ligue 1, în Franța. L-am văzut la turneul final, încă mai trebuie să crească.

Are calități fotbalistice bune, dar trebuie să mai crească pentru a juca în fotbalul mare. Trebuie să muncească dublu decât până acum pentru a reuși să se impună. Dacă nu, peste un an se va întoarce în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Depinde foarte mult cum muncești, cum te pregătești. Personalitatea e o calitate de bază ca să poți să reziști în aceste campionate puternice”, a declarat Pițurcă, la Pro Arena.

Ce avantaj are Rareș Ilie la Nice

La plecarea în Franța, Rareș Ilie a dezvăluit că este nerăbdător să întâlnească superstaruri de nivelul lui Lionel Messi, Neymar sau Kylian Mbappe și a precizat că visează ca într-o zi să fie coleg cu ei la PSG.

ADVERTISEMENT

La OGC Nice, Rareș Ilie va fi antrenat de celebrul Lucien Favre, cel care a mai condus formația franceză între 2016 și 2018. Fostul jucător al Rapidului va avea colegi celebri, precum brazilienii Dante și Danilo Barbosa, gabonezul Mario Lemina, algerianul Andy Delort, danezul Kasper Dolberg sau francezii Jeanclair Todibo, Morgan Schneiderlin și Amine Gouiri.

Fostul internațional Basarab Panduru este de părere că Ligue 1 nu este un campionat care să i se potrivească mijlocașului de 19 ani, însă recunoaște că marele avantaj este că va lucra cu un tehnician de mare calitate.

ADVERTISEMENT

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, s-a arătat surprins de transferul lui Rareș Ilie la Nice, mai ales că jucătorul nu a strălucit decât în play-out, dar consideră că Octavian Popescu este câteva clase peste fostul jucător al Rapidului.

ADVERTISEMENT