Fotbal intern

Victor Pițurcă, bilanț extrem de slab la Universitatea Craiova! Medie de puncte mai mică decât a lui Corneliu Papură

23.12.2019 | 15:00
Victor Piturca bilant extrem de slab la Universitatea Craiova Medie de puncte mai mica decat a lui Corneliu Papura
ADVERTISEMENT

Antrenorul Victor Pițurcă a fost adus cu mare fast la Universitatea Craiova, oltenii începuseră să se gândească la titlu, dar bilanțul fostului selecționer este unul extrem de slab. Chiar mai slab decât cel al lui Corneliu Papură!

Victor Pițurcă, bilanț extrem de slab la Universitatea Craiova

În primele opt etape, oltenii l-au avut pe banca tehnică pe Corneliu Papură și au adunat 16 puncte din cinci victorii, o remiză și două înfrângeri. Cu o medie de două puncte pe meci, tehnicianul pasionat de snooker a lăsat Craiova pe locul trei în campionat.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a venit ca ”salvatore della patria”, dar bilanțul său la Universitatea Craiova este unul extrem de slab având o medie de 1,5 puncte pe meci, sub cea a predecesorului său, care între timp i-a devenit secund.

Craiova, cinci înfrângeri în era Pițurcă

Visul de titlu al oltenilor pare să fie din nou foarte departe, după ce Pițurcă nu a reușit în cele patru luni de când a venit decât 21 de puncte în 14 etape. Șase victorii, trei remize și cinci înfrângeri sub comanda fostului selecționer au coborât Craiova pe poziția a patra, iar Oltenia tremură acum și pentru locul în play-off.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi să continuăm în aceeași direcție, să ne imaginăm cum ar fi arătat cu Universitatea Craiova dacă ar fi fost păstrat Corneliu Papură sau unde se aflau oltenii dacă Victor Pițurcă ar fi fost pe banca tehnică încă de la începutul sezonului.

Oltenii ar fi fost lideri cu Papură

Cu o medie de două puncte pe meci ne putem imagina că Universitatea Craiova sub comanda lui Corneliu Papură ar fi strâns la finalul anului 44 de puncte, cu șapte mai mult decât are în prezent, și ar fi fost la egalitate cu liderul CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dacă Victor Pițurcă ar fi venit de la începutul sezonului Universitatea Craiova ar fi avut la acest moment 33 de puncte și s-ar fi aflat în afara zonei de play-off, pe locul șapte, la egalitate cu FC Botoșani.

Fanii îi cer demisia lui Pițurcă

Victor Pițurcă a anunțat că va pleca de la echipă în cazul în care nu vor mai fi șanse la titlu. El a lăsat să se înțeleagă că o analiză se va face la finalul acestui an. O posibilă plecare a fostului selecționer din Bănie a fost alimentată după ce a fost singurul absent de la petrecerea de Crăciun a juniorilor Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Suporterii Universității Craiova au scandat împotriva lui Victor Pițurcă la meciul pierdut cu FCSB și i-au cerut demisia. La finalul jocului, tehnicianul a lăsat să se înțeleagă că nu va pleca și va stabili cu patronul Mihai Rotaru planul pentru perioada de transferuri din ianuarie.


  • (P) Cota BETANO U Craiova – Gaz Metan Mediaș: 2.75 este cota pentru „oaspeții marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT