ADVERTISEMENT
Sport

Victor Pițurcă, Ciprian Marica și Daniel Pancu au taxat evoluția Turciei la debutul la Euro 2020. ”Niște umbre”

Turcia a avut un debut de coșmar la Euro 2020, iar acest lucru a fost remarcat și de fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, și de foștii internaționali Daniel Pancu și Ciprian Marica.
Autor: Patrice Podina | 12.06.2021 | 01:13
Victor Pițurcă, Ciprian Marica și Daniel Pancu au taxat evoluția Turciei la debutul la Euro 2020. ”Niște umbre”
Sursa foto: Daily Sabah

Echipa națională a Turciei a început actuala ediție a Euro 2020 cu statutul de ”cea mai bună apărare” din preliminarii. Doar 53 de minte a rezistat trupa lui Şenol Güneş în fața iureșului ofensiv al Italiei.

ADVERTISEMENT

Autogolul lui Merih Demiral a fost decisiv și ”naționala semilunei” a capitulat în fața unei reprezentative a Italiei mai ofensivă ca niciodată.

Victor Pițurcă: ”Sunt seri și seri. Turcia a arătat ca o echipă obosită”

Fostul selecționer al echipei naționale, Victor Pițurcă, a analizat la cald evoluția celor două echipe din meciul de deschidere al Campionatului European și a concluzionat că Turcia a fost net inferioară Italiei.

ADVERTISEMENT

”Un rezultat neașteptat. De obicei, primele meciuri sunt închise, nimeni nu riscă. Astăzi, turcii au fost de nerecunoscut. Turcii sunt adevărați luptători, dar au dat semne mari de oboseală.

Italia i-a avut pe Bonucci și Chiellini integraliști, care mai și urcau în minutul 90. Sunt seri și seri, eu mă gândesc și la lucrul ăsta.

ADVERTISEMENT

Turcii s-au apărat grupat și tot au obosit, n-au atacat. Italia este o echipă extrem de puternică. Mancini a reușit lucruri extraordinare la echipa națională”, a declarat Victor Pițurcă, la Pro TV.

Turcia, zero șuturi la poartă

Foștii internaționali, Daniel Pancu și Ciprian Marica, au remarcat și ei carențele din jocul naționalei lui Şenol Güneş. Concluzia a fost că Italia a meritat victoria, iar Turcia a dezamăgit.

ADVERTISEMENT

”Italia a dominat meciul de la cap la coadă. Era clar că după ce va marca Italia se poate termina și 3-0. Au fost multe greșeli pe faza de construcție a Turciei.

A fost un meci mult prea ușor pentru Italia. Under a intrat bine pentru Turcia, a adus vitalitate în joc, dar tot n-au apărut ocaziile. Turcia a avut niște umbre pe faze defensivă, niște jaloane”, a concluzionat Daniel Pancu, la Digisport.

ADVERTISEMENT

”Mă așteptam să fie mai cumpătați italienii, dar nu a arătat deloc ca un meci de debut. Italia are oameni foarte, foarte experimentați, au o medie de vârstă de 29 de ani.

N-ar fi prea multe de spus despre turci, au avut zero șuturi pe poartă. Aici se rezumă comentariul legat de naționala Turciei, în această seară. Era clar că turcii vor ceda până la urmă”, a punctat și Ciprian Marica, la Pro TV.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1