Fotbal international

Victor Pițurcă, declarații neașteptate despre Ianis Hagi: „Am discutat și cu Gică Hagi, și cu el”

05.05.2020 | 10:48
Victor Piturca declaratii neasteptate despre Ianis Hagi Am discutat si cu Gica Hagi si cu el
ADVERTISEMENT

Fost selecționer al României în două rânduri Victor Pițurcă a vorbit la Telekom Sport despre Ianis Hagi, de la care a mărturisit că are mari așteptări.

Victor Pițurcă crede în continuare în talentul lui Ianis Hagi

Așteptări care deocamdată nu s-au confirmat la nivelul pe care l-a crezut, dar e convins că fiul Regelui are destule atuuri pentru a reuși să se impună ca un fotbalist valoros.

ADVERTISEMENT

„Eu m-am așteptat ca Ianis să facă un pas uriaș, dar din păcate nu s-a întâmplat lucrul ăsta. A fost împrumutat la Rangers, un club care mi se pare potrivit pentru el. Să vedem dacă cei de la Glasgow vor fi mulțumiți și îl vor cumpăra.

Fostul selecționer consideră că lipsa de forță e marea problemă a lui Hagi Junior

Va fi un minus dacă se va întoarce la Genk. El e plin de calitate, acum depinde numai și numai de el. Nimeni nu mai poate să facă nimic. El e un tip inteligent, știe ce are de făcut”.

ADVERTISEMENT

Pițurcă a identificat și capitolul la care Ianis Hagi ar fi deficitar și care l-a împiedicat să fie deja un nume de rezonanță în fotbalul european, dar e circumspect asupra modului în care această deficiență ar putea fi ameliorată în viitor.

„Trebuie să joace simplu, din prima”

„Consider că un jucător cu calitățile lui trebuie susinut de antrenor. Dacă i se dă încredere, va avea succes. Dacă avea forță, era jucător de top. Sigur, și cu această forță… trebuie schimbat ceva.

ADVERTISEMENT

Am stat de vorbă și cu Gică Hagi, și cu el. E mai dificil, nu poate să intre în contact cu adversarul. Ca să înlocuiască deficitul de forță ar trebui să joace foarte simplu, dintr-o singură atingere. Dacă așteaptă să se întoarcă, cu adversarul în spate, îi va fi greu”

Rangers are prima opțiune

Ianis Hagi încă nu știe care va fi echipa la care va evolua din sezonul viitor. Genk vrea să îl vândă și dacă Rangers va acționa clauza atunci scoțienii vor trebui să plătească 5 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Dacă Rangers nu va dori să îl păstreze atunci belgienii vor căuta un cumpărător care să ofere între 8-10 milioane de euro, pentru că nu mai vor varianta împrumutului. Lazio este una dintre echipele interesate de serviciile lui Ianis.

ADVERTISEMENT