ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Victor Pițurcă, devastat de moartea lui Martin Tudor: „Sunt dezorientat complet… Era ca un copil pentru mine”. Antrenorul s-a oprit, gâtuit de lacrimi! EXCLUSIV

Autor: Matei Udrea | 30.03.2020 | 15:10
Victor Pițurcă, devastat de moartea lui Martin Tudor: „Sunt dezorientat complet... Era ca un copil pentru mine”. Antrenorul s-a oprit, gâtuit de lacrimi! EXCLUSIV
Victor Piturca in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Voluntari, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 14 decembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Moartea lui Martin Tudor, survenită brusc, l-a devastat, pur și simplu, pe Victor Pițurcă, omul despre care se poate spune că l-a inventat atât ca fotbalist, cât și, ulterior, ca antrenor.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, devastat de moartea lui Martin Tudor: „Am aflat acum o oră… Era ca un copil pentru mine…”

În momentul în care a dialogat cu jurnalistul FANATIK, fostul selecționer era în stare de șoc. Deși primise cumplita veste de ceva vreme, și își găsea cuvintele cu foarte mare greutate.

N-am ce să spun… Am aflat acum o oră și… Sunt dezorientat complet… Nu… Nu pot să spun prea multe. Nu numai că a fost unul dintre jucătorii mei… Colaboratorii mei…

Era ca un copil pentru mine. Țineam legătura cu el… Asta e situația acum. Bine, nu mai pot să vorbesc! Lucrurile astea voiam să ți le spun!”, a spus Pițurcă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Pițurcă l-a promovat pe Martin Tudor la Steaua, titularizându-l în 2000, în ciuda faptului că, la momentul respectiv, portarul avea doar 24 de ani, iar “roș-albaștrii” duceau o luptă crâncenă pentru titlu cu Dinamo și Rapid.

Martin Tudor a făcut parte din staff-ul lui Pițurcă la patru echipe, printre care și naționala României

Ulterior, după ce Martin Tudor și-a încheiat cariera de jucător, tot Victor Pițurcă l-a ajutat să se reprofileze ca antrenor de portari. Tudor a făcut parte din stafful lui Pițurcă la Steaua, la Craiova, la naționala României și în Arabia Saudită, la Al Ittihad.

Martin Tudor a murit luni, 30 martie 2020, la numai 43 de ani, în urma unui infarct suferit pe când se afla la prietena sa, la Reșița. S-a ridicat de la masă, i s-a făcut rău și s-a prăbușit. Medicii au intervenit prompt, dar nu l-au mai putut salva.

ADVERTISEMENT

Fostul portar este al doilea fotbalist român care moare, în ultimii ani, din cauza unui infarct. Pe 16 noiembrie 2016, Daniel Prodan a decedat, la 44 de ani, în circumstanțe asemănătoare cu Martin Tudor.

Didi Prodan s-a ridicat de pe canapea, a apucat să spună că i se face rău, a căzut și, în ciuda primului ajutor primit de la soție și fiul său, a decedat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!