Fotbal intern

Victor Pițurcă, devastat de moartea lui Martin Tudor: „Sunt dezorientat complet… Era ca un copil pentru mine”. Antrenorul s-a oprit, gâtuit de lacrimi! EXCLUSIV

30.03.2020 | 15:10
Victor Piturca devastat de moartea lui Martin Tudor Sunt dezorientat complet Era ca un copil pentru mine Antrenorul sa oprit gatuit de lacrimi EXCLUSIV
Victor Piturca in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Voluntari, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, sambata 14 decembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Moartea lui Martin Tudor, survenită brusc, l-a devastat, pur și simplu, pe Victor Pițurcă, omul despre care se poate spune că l-a inventat atât ca fotbalist, cât și, ulterior, ca antrenor.

Victor Pițurcă, devastat de moartea lui Martin Tudor: „Am aflat acum o oră… Era ca un copil pentru mine…”

În momentul în care a dialogat cu jurnalistul FANATIK, fostul selecționer era în stare de șoc. Deși primise cumplita veste de ceva vreme, și își găsea cuvintele cu foarte mare greutate.

ADVERTISEMENT

N-am ce să spun… Am aflat acum o oră și… Sunt dezorientat complet… Nu… Nu pot să spun prea multe. Nu numai că a fost unul dintre jucătorii mei… Colaboratorii mei…

Era ca un copil pentru mine. Țineam legătura cu el… Asta e situația acum. Bine, nu mai pot să vorbesc! Lucrurile astea voiam să ți le spun!”, a spus Pițurcă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Pițurcă l-a promovat pe Martin Tudor la Steaua, titularizându-l în 2000, în ciuda faptului că, la momentul respectiv, portarul avea doar 24 de ani, iar “roș-albaștrii” duceau o luptă crâncenă pentru titlu cu Dinamo și Rapid.

Martin Tudor a făcut parte din staff-ul lui Pițurcă la patru echipe, printre care și naționala României

Ulterior, după ce Martin Tudor și-a încheiat cariera de jucător, tot Victor Pițurcă l-a ajutat să se reprofileze ca antrenor de portari. Tudor a făcut parte din stafful lui Pițurcă la Steaua, la Craiova, la naționala României și în Arabia Saudită, la Al Ittihad.

ADVERTISEMENT

Martin Tudor a murit luni, 30 martie 2020, la numai 43 de ani, în urma unui infarct suferit pe când se afla la prietena sa, la Reșița. S-a ridicat de la masă, i s-a făcut rău și s-a prăbușit. Medicii au intervenit prompt, dar nu l-au mai putut salva.

Fostul portar este al doilea fotbalist român care moare, în ultimii ani, din cauza unui infarct. Pe 16 noiembrie 2016, Daniel Prodan a decedat, la 44 de ani, în circumstanțe asemănătoare cu Martin Tudor.

ADVERTISEMENT

Didi Prodan s-a ridicat de pe canapea, a apucat să spună că i se face rău, a căzut și, în ciuda primului ajutor primit de la soție și fiul său, a decedat.

ADVERTISEMENT