Fotbal intern

Victor Pițurcă dezvăluie de ce a refuzat să meargă la Dinamo: ”Era imposibil să îi dau curs”

06.06.2019 | 22:40
Victor Piturca dezvaluie de ce a refuzat sa mearga la Dinamo Era imposibil sa ii dau curs

Fostul selecționer al echipei naaționale a României, Victor Pițurcă, dezvăluie de ce a refuzat să meargă la Dinamo în urmă cu mai bine de un an, atunci când a fost ofertat de Ionuț Negoiță. Tehnicianul a povestit că deși discuțiile au fost extrem de serioase nu a putut accepta să meargă în Ștefan cel Mare din cauza suporterilor.

Victor Pițurcă dezvăluie de ce a refuzat să meargă la Dinamo: ”Nu e atmosferă bună”

”Oferta a fost foarte serioasă. Era imposibil să îi dau curs. Nu puteam eu să merg la Dinamo, cu câteva etape înainte de finalul turului şi pe urmă era greu să merg la Dinamo, să accept. L-am învăţat şi i-am sugerat lui Ciprian Marica, întrebându-mă ce să facă, dacă să meargă la FCSB. Şi i-am zis: ‘băi, Ciprian, nu face greşeala asta pentru că o să regreţi toată viaţa’. De ce? Fiindcă acolo nu e un mediu bun pentru tine, iar tu eşti dinamovist, eşti crescut la Dinamo şi o să fii înjurat şi de dinamovişti, şi de fecesebişti şi așa puteam să păţesc şi eu”, a dezvăluit Victor Pițurcă de ce a refuzat să meargă la Dinamo.

”Iată ce se întâmplă acum la Dinamo. Nu e atmosferă bună, e urâtă. Sigur, văd că suporterii nu au nimic cu Neagoe şi am aflat şi eu zilele asta din presă. Că Neagoe a jucat la Dinamo. Eu l-am avut 4-5 ani. E un lucru bun pentru el, pentru că dinamoviştii ţin ca la ei să vină dinamovişti. Dar nu e ok ce se întâmplă, nu are linişte să pregătească acest campionat. Pentru Neagoe e prima experienţă de acest gen, iar rezultatele îl vor ajuta sau nu. Arma sa principală sunt transferurile pe care le poate face în acest moment”, a declarat fostul selecționer la Telekom Sport.

Victor Pițurcă dând indicații jucătorilor săi în perioada când era antrenor la Steaua

”Pe Dică îl voi felicita când îl voi vedea”

”El nu este omul lui Giovanni Becali aşa cum spun fanii. Nu a ştiut că acea maşină era a firmei lui Becali. Nu l-am văzut să vorbească vreodată cu Giovanni. Bine, şi dacă ar fi aşa, care ar fi problema? Nu văd niciun inconvenient. Se face prea mult tam-tam pe astfel de teme. Şi eu am avut probleme cu suporterii. Chiar şi cu ai mei, cu suporterii stelişti. E de mai mult timp treaba asta, dar ea trebuie oprită. Educaţia din partea mass-media lasă de asemenea de dorit. Se întâmplă însă şi în străinătate astfel de lucruri, nu trebuie să exagerăm”, a mai spus tehnicianul.

Victor Pițurcă a afirmat că-l va felicita cu prima ocazie pe Nicolae Dică pentru că a refuzat să se întoarcă la FCSB: ”Dică nu cred că a fost o alegere aşa proastă. A jucat atâţia ani, la un nivel, jucător foarte bun, dar problema e ce face Dică când vine. E lăsat să îşi facă treaba? Nu. În primul rând e vina lui. Vii din Liga 3 la o echipă ca FCSB, normal că vrei să-ţi faci un nume. Omul a încercat, dar cred că şi-a dat seama pe urmă… Din câte am citit ar fi vrut patronul să îl pună din nou. Dacă a fost aşa şi Dică a refuzat îl voi felicita când îl voi vedea. Pentru mine un antrenor îşi pune amprenta prin felul cum educă jucătorii, cum cresc, cum joacă… cel puţin aici în România”.