Fotbal intern

Victor Piţurcă e sigur că Dinamo nu se vinde: „Negoiţă nu va lăsa echipa“. I-a numit profitori pe cei care au venit la negocieri

07.05.2020 | 10:44
Victor Piturca e sigur ca Dinamo nu se vinde Negoita nu va lasa echipa Ia numit profitori pe cei care au venit la negocieri
Victor Piţurcă
ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă a dat verdictul în cazul lui Dinamo: „Negoiţă nu va lăsa echipa“. Fostul selecţioner crede că vânzarea clubului nu se va întâmpla în perioada următoare şi că salvarea va veni tot de la actualul finanţator, chiar dacă acesta a tot ameninţat că renunţă.

Dinamo va rămâne la Negoiţă

Adversar al grupării din Ştefan cel Mare, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, Victor Piţurcă şi-a exprimat părerea în ceea ce priveşte situaţia incertă de la Dinamo. El este convins că fanii nu vor avea puterea financiară de a prelua echipa de la actualul patron, deşi aceştia au reuşit să strângă bani pentru salarii şi unele dintre datorii.

ADVERTISEMENT

„Nu cred,  fiindcă sunt prea puţini oameni care se înhamă la această treabă. Păi, ca să faci o treabă bună ar trebui ca un milion, două milioane de suporteri dinamoviști să contribuie financiar, pentru ca acest club să ajungă iar acolo unde i-a fost locul“, a precizat fostul selecţioner pentru Telekom Sport.

„Nu, Dinamo e în colaps acum. Domnul Negoiţă nu va lăsa echipa, chiar dacă spune tot timpul acest lucru. El a fost cel care a salvat acest club şi nu cred că îl va lăsa acum. Totuşi, Dinamo trece printr-o perioadă foarte grea, nu a mai prins nici play-off-ul de doi ani de zile. Nu este în regulă ca, în România, Dinamo să nu fie în play-off”, a continuat Piţurcă.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al naționalei a lansat săgeţi şi la adresa oamenilor de afaceri care ar negocia cu Ionuţ Negoiţă preluarea lui Dinamo: „Dacă se vor găsi investitori… Cu toate că la ce am văzut până acum, cred că putem să îi numim profitori, nu investitori. Poate Dinamo ar reveni“

Conflictul cu Mutu şi motivele lui

Fostul selecţioner a lămurit şi problema conflictului avut cu Adrian Mutu, pe vremea când lucrau împreună la naţională. „Briliantul“ a acuzat că nu a fost lăsat să joace mai mult pentru a nu depăşi recordul de goluri deţinut de Gheorghe Hagi. Totuşi, tehnicianul a ţinut să precizeze că nu acesta ar fi fostul motivul, ci kilogramele în plus ale atacantului şi disciplina impusă la lot. Dar el deja consideră disputa încheiată după ce a avut o discuţie amplă cu Mutu.

ADVERTISEMENT

„Avea răutăți fiindcă nu juca. El ajunsese la un moment dat să fie supraponderal. Aveam tot timpul discuții cu el. Ştia că dacă nu face ce îi spun eu, indiferent cine era, el nu juca. În sensul ăsta a fost foarte supărat pe mine, și atunci a început să arunce cu niște chestii din astea care nu i-au făcut cinste. Pe urmă și-a dat seama.

Am stat de vorbă cu el, a recunoscut. E jucătorul meu. Am avut atâtea lupte cu el și le-am câștigat. Așa că am trecut peste chestiile astea. Mă iau eu după Adrian când e el supărat… Păi, țin minte că l-am trimis odată acasă, din Statele Unite parcă, și nu stiu cine mi-a spus, Iovan, că i-a zis ‘lasă că vă schimb eu pe voi!’.

ADVERTISEMENT

Ce, eu mă supăram pe Mutu, pe ce spune Mutu? Nu… Eu îi cunosc caracterul lui, știam că vorbește mult. Dar, în general, era un băiat bun, nu aveam treabă cu el“, a povestit Piţurcă.

ADVERTISEMENT