Fotbal intern

Victor Pițurcă l-a ofertat pe stelistul Ștefan Iovan să vină la Craiova. Detaliile negocierilor. EXCLUSIV

12.09.2019 | 16:26
Fotbalistii Universitatii Craiova la primul antrenament sub comanda lui Victor Piturca, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, marti 3 septembrie 2019. © FOTO:Bogdan Danescu/SPORT PICTURES

Victor Pițurcă se pregătește de noul debut la Craiova într-un meci de gală împotriva vicecampioanei FCSB, duminică de la ora 21:00, live text pe FANATIK. Managerul general al oltenilor a pregătit timp de două săptămâni acest derby, împreună cu staff-ul cu care a venit pe „Oblemenco”. Acesta este format din Corneliu Papură, Rică Neaga, Martin Tudor și Cornel Blejan, preparatorul fizic rămas la echipă. În afara lui Neaga și Tudor, cu care a venit Pițurcă, acesta l-a ofertat și pe fostul său colaborator, stelistul Ștefan Iovan.

Victor Pițurcă i-a oferit 3.500 de euro lui Ștefan Iovan să vină cu el la Craiova

Fane Iovan este în acest moment liber de contract după ce s-a despărțit la începutul lunii iunie de CSA Steaua, formația din Liga a patra a Armatei care a ratat pentru al doilea an consecutiv promovarea în divizia superioară.

FANATIK a aflat că Iovan a fost contactat de către Victor Pițurcă pentru a veni să-l ajute la Craiova, pe care fostul selecționer a preluat-o acum două săptămâni. Pițurcă i-ar fi oferit lui Iovan un salariu de 3.500 de euro lunar, dar acesta nu a fost deloc mulțumit de propunere. I-a transmis noului manager general al Craiovei că vrea minim 7.000 de euro ca antrenor secund, moment în care negocierile s-au împotmolit. Există informații că pretențiile lui Iovan l-au determinat ulterior pe Pițurcă să apeleze la fostul său elev Rică Neaga pentru a-și completa staff-ul.

victor pițurcă ștefan iovan
Victor Pițurcă și Ștefan Iovan au colaborat ultima oară la echipa națională. Aici, la un antrenament din martie 2009. Sursa: sportpictures.eu

Pițurcă s-a supărat pe Iovan în 2009, considerând că acesta l-a trădat

Pițurcă și Iovan au colaborat mult timp ca tehnicieni, dar o schismă a apărut în 2009, când Pițurcă a plecat de la echipa națională, iar Iovan, care era secundul său, a decis să rămână ca interimar și apoi secund al noului selecționer, Răzvan Lucescu.

Victor Pițurcă a fost dezamăgit în 2009 că Ștefan Iovan a fost singurul din staff-ul său care a rămas în FRF în momentul demisiei. Iovan a colaborat până în 2011 cu Răzvan Lucescu, și a rămas interimar și după plecarea acestuia din urmă pentru turneul din America de Sud, la meciurile amicale cu Brazilia „dințosului” Ronaldo și cu Paraguay. Ca răzbunare, la revenirea lui Pițurcă la națională pentru al treilea mandat, în 2014, acesta nu l-a mai luat și pe Iovan în staff-ul primei reprezentative. Ulterior, relațiile dintre ei s-au normalizat, totul culminând acum cu propunerea de a munci iar împreună în Bănie.

Ștefan Iovan a plecat de la CSA Steaua foarte dezamăgit de fani: „Am un început de pareză!”

Ștefan Iovan a fost secundul lui Marius Lăcătuș la CSA Steaua în sezonul 2018/2019, ratându-se pentru al doilea an la rând promovarea în liga a treia. Lăcătuș și-a dat demisia după turneul de calificare ratat în fața celor de la Carmen, Iovan a mai rămas și pentru finala pe București a Cupei, după care și-a anunțat plecarea.

Am jucat prost în campionat cu Carmen, dar am dominat tot sezonul. Echipa nu trebuie hulită. Iar vizavi de suporteri, trebuie să avem un echilibru. Nu înseamnă că dacă pierzi trebuie să te decapiteze. Ce facem acum, copiii își omoară tații? Eu și colegii mei am făcut sacrificii și performanțe. Nu cred că e normal să nu ne găsim locul în Ghencea așa cum vor fanii. Din cauza sacrificiilor am un început de pareză”, a spus Iovan în iunie, când a plecat de la CSA Steaua.

victor pițurcă
Victor Pițurcă a fost primit cu mare entuziasm de către fanii olteni © FOTO:Bogdan Danescu/SPORT PICTURES
  • 200.000 de euro este salariul anual al lui Victor Pițurcă la Craiova
  • 1.000.000 de euro este clauza pe care o încasează tehnicianul dacă-i duce pe olteni în grupele Ligii Campionilor, informații dezvăluite de FANATIK în ziua în care s-a anunțat înțelegerea dintre acesta și Mihai Rotaru