Fotbal intern

Victor Pițurcă îi critică pe cei din conducerea lui CFR Cluj: „Nu se poate așa ceva”

31.07.2018 | 11:44
Victor Piturca ii critica pe cei din conducerea lui CFR Cluj Nu se poate asa ceva

Victor Pițurcă s-a arătat deranjat de felul în care conducerea celor de la CFR Cluj l-au tratat pe Edward Iordănescu. „Piți” îi ia apărarea lui Iordănescu Jr. și susține că nu s-a pus niciodată problema să ajungă pe banca trupei din Gruia.

„S-a mai spus despre mine o dată că vin la CFR. Eu nu ştiu nimic, habar nu am. Probabil apar toate astea ca să se sperie antrenorii care vin, la contract să fie mai puţini bani, chiar nu ştiu. Are şi Edi Iordănescu partea lui de vină. Trebuia să-şi facă contractul în aşa fel încât să nu fie obligat să plece după trei meciuri”, a declarat Victor Piţurcă.

Pentru CFR Cluj urmează acum returul cu Malmo, care se va juca miercuri, de la ora 20:15. Trupa din Gruia are de surmontat un dezavantaj de un gol, după înfrângerea suferită săptămâna trecută cu Edi Iordănescu pe bancă. În locul său, la timona clujenilor a venit Toni Conceicao, care nu a reușit decât un egal, scor 0-0, pe terenul nou-promovatei Dunărea Călărași, la debutul în cel de-al treilea său mandat pentru ardeleni.

Victor Pițurcă spune că Edi Iordănescu ar fi putut rămâne la CFR Cluj

Victor Pițurcă vine însă cu o dezvăluire interesantă. Fostul selecționer susține că pe bancă la returul cu Malmo ar fi putut să rămână chiar Edi Iordănescu: „Am înţeles chiar că cei din conducere ar fi revenit asupra deciziei. Au vrut să-l oprească pe Edi, au vrut să-l convingă să rămână, dar am înţeles că el nu a mai vrut să se întoarcă. Păcat, pentru că era normal să rămână în continuare. Asta e o mare problemă pentru fotbalul românesc. Nu se poate ca un antrenor să fie dat afară după un meci pierdut”, a mai spus Pițurcă, la Telekom Sport.

Nu doar Victor Pițurcă s-a arătat șocat de decizia luată de cei de la CFR Cluj. Și Mircea Lucescu a oferit o reacție dură după ce Edi Iordănescu a fost demis: Nu mai spun… este incredibil! Din punctul meu de vedere, nu mă aşteptam. A câştigat, totuşi, o competiţie, Supercupa României, a jucat contra echipei care reprezintă un fotbal avansat, cum e cel suedez. În momentul de faţă, fotbalul suedez este peste nivelul nostru. Cred că ar fi meritat să continue şi să i se dea posibilitatea să arate ce ştie. Pentru că el era obligat să schimbe un stil de joc cu un complet alt stil de joc. De aceea, consider că a fost o mare greşeală”, a spus “Il Luce”.  

Despre demiterea lui Edi Iordănescu a vorbit și tatăl său, fostul selecționer al echipei naționale. “Efectiv nu mi-a venit să cred, nu am înțeles, nu am vorbit prea multe cu Edi, foarte scurt, în câteva rânduri, dar era după meci, sub tensiune, sub presiune. Din păcate ăsta este fotbalul românesc. Eu cred că a ajuns într-un moment delicat la CFR Cluj, acolo fiind, înțelegând de la presă, fiind două tabere care își doreau să pună mâna pe putere. Din păcate suferă fotbalul. Eu cred că au făcut o greșeală și nu mă refer că este băiatul meu”,a declarat Anghel Iordănescu.