Sport

Victor Pițurcă, incompatibil cu fotbaliștii top-class! Afirmații halucinante și despre Memphis Depay: „Nu știu ce o să facă la Barcelona”

Victor Pițurcă l-a comentat pe Memphis Depay, noul jucător al Barcelonei, despre care spune că nu îi place deloc.
22.06.2021 | 00:43
Victor Piturca incompatibil cu fotbalistii topclass Afirmatii halucinante si despre Memphis Depay Nu stiu ce o sa faca la Barcelona
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer a fost critic la adresa starului Olandei, despre care spune că nu știe ce o să facă la Barcelona, considerând că transferul său nu trebuia să se producă.

Victor Pițurcă a fost în schimb impresionat de Giorginio Wijnaldum, despre care a recunoscut că nu îi plăcea, însă i se pare că se ridică în sfârșit la un nivel bun, odată cu EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, afirmații halucinante și despre Memphis Depay

Victor Pițurcă a comentat meciul Olandei cu Macedonia de Nord, în care a ținut să îl evidențieze pe Goran Pandev, vetereanul macedonenilor, care și-a jucat ultimul meci la națională, însă l-a criticat aspru pe Memphis Depay, noul jucător al Barcelonei, la fel cum a făcut cu Harry Kane.

„Mie nu-mi place deloc Depay, nu știu ce o să joace pe la Barcelona. Eu nu-l doream nici pe Wijnaldum la Barcelona, nici la Liverpool nu ieșea așa în evidență, dar acum îmi place și iată că dă și două goluri”, a spus Victor Pițurcă, în direct la ProTV.

ADVERTISEMENT

„Toată lumea se temea de Pandev, nu? Mai sunt 3-4 jucători valoroși în echipa Macedoniei, dar Pandev dădea încredere tinerilor jucători și participa la faza de construcție, are o imaginație bună. El era 10% din forța de joc a macedonenilor.

Eu mă așteptam la un 2-3-4-0 pentru Olanda, pentru că Macedonia de Nord și-a atins limitele. Acest ultim joc era normal să se întâmple așa ceva.

ADVERTISEMENT

Eu știu ce înseamnă ca o echipă mică să aibă o grupă grea și să se consume în primele două meciuri. Chiar dacă a luat bătaie, Macedonia iese cu capul sus”, a mai spsu Victor Pițurcă.

  • 27 de ani este vârsta lui Memphis Depay

Cine este Memphis Depay, noul jucător al Barcelonei

Memphis Depay este un produs de top al Academiei de Fotbal a lui PSV Eindhoven, care după ce la o vârstă fragedă impresionat în Eredivisie, prindea în 2015 un transfer în Premier League, la Manchester United, care plătea 34.000.000 de euro pe el.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, acesta primea tricoul cu numărul 7 la United, toți fanii sperând să fie noul Cristiano Ronaldo.

Din păcate, nu s-a adaptat la stilul de fotbal din Anglia, iar Olympique Lyon îi oferea o șansă de relansare a carierei, cumpărându-l pentru 16.000.000 de euro în 2017.

Din acel moment, Memphis Depay a devenit unul dintre cei mai râvniți jucători din Europa, Barcelona dorindu-l de doi ani, până la transferul său din această vară.

În 178 de meciuri jucate pentru Lyon, Depay a marcat nu mai puțin de 76 de goluri, oferind 55 de pase decisive, devenind fotbalistul anului din Ligue 1, în 2020.

Memphis Depay are 66 de selecții în naționala Olandei, pentru care a marcat 27 de goluri.

  • 45.000.000 de euro este cota de piață a lui Memphis Depay, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT