Sport

Victor Pițurcă știe ce greșeli a comis Mirel Rădoi la națională: „A încercat să imprime un alt stil de joc, care nu i-a ieșit”

Victor Pițurcă a analizat evoluția echipei naționale sub comanda lui Mirel Rădoi și a dat verdictul: actualul selecționer a încercat să implementeze o filosofie de joc incompatibilă cu calitățile „tricolorilor”.
11.11.2021 | 09:36
Victor Piturca stie ce greseli a comis Mirel Radoi la nationala A incercat sa imprime un alt stil de joc care nu ia iesit
ADVERTISEMENT

Chiar dacă naționala României se află foarte aproape de locul care asigură calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022, jocul prestat sub comanda lui Mirel Rădoi nu s-a ridicat mereu la nivelul așteptărilor. Chestionat pe marginea subiectului, Victor Pițurcă a pus aceste fluctuații pe seama tendinței actualului selecționer de a impune un stil total nepotrivit, în condițiile în care „tricolorii” nu impresionează deloc prin forță și viteză.

La națională trebuie să ai o strategie și un stil de joc pe calitățile jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. Dacă încerci altceva, nu obții rezultate”, a fost verdictul tehnicianului de numele căruia se leagă prezența noastră la Campionatele Europene din 2000, 2008 și, într-o oarecare măsură, 2016.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, pentru a obține locul al doilea în Grupa J, dominată autoritar de Germania, suntem obligați să câștigăm duelurile cu Islanda și Liechtenstein. Primul are loc joi, 11 noiembrie, la 21:45, pe arena din Ghencea.

Victor Pițurcă a identificat greșelile comise de Mirel Rădoi

L-au ales pe Rădoi în urma rezultatelor excelente pe care le-a avut cu tineretul. Isăilă a format acea echipă, dar Rădoi a continuat foarte bine munca lui Isăilă și a avut rezultate, plus jocuri excelente la turneul final. Logic, el era indicat să vină, să fie continuitate.

ADVERTISEMENT

Bun, echipa națională de seniori înseamnă cu totul altceva. A început rău, dar iată că, ușor, ușor, echipa parcă dă semne că poate obține rezultate bune. Nu a jucat destul de bine, dar a obținut puncte.

Aici trebuie să obții rezultate, lucru de care Rădoi n-a ținut cont. El a încercat să imprime un alt stil de joc, care nu i-a ieșit. Noi avem un anumit tip de jucători lipsiți de forță, de viteză, cu o tehnică bună.

ADVERTISEMENT

Noi nu reușim să câștigăm niciun duel unu la unu! În momentul de față, albanezii au fotbaliști care joacă titulari în campionate! Un jucător care e titular trebuie să aibă forță, viteză, dacă n-are lucrurile astea e foarte greu să se impună.

La națională trebuie să ai o strategie și un stil de joc pe calitățile jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. Dacă încerci altceva, nu obții rezultate”, a declarat Victor Pițurcă, potrivit gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Nu s-ar mai întoarce la națională: „Trebuie mers pe antrenori tineri”

De asemenea, fostul selecționer a exclus o posibilă revenire a sa la cârma echipei naționale și chiar i-a îndemnat pe federali să-și îndrepte în continuare atenția asupra antrenorilor tineri în cazul în care Mirel Rădoi va refuza să continue.

Nu știu dacă o să fiu candidat (n.r. pentru postul de selecționer), dar în momentul ăsta spun că nu o să revin! Trebuie mers pe antrenori tineri, cum s-a mers până acum.

Poate o să găsim unul care să obțină performanțe. E problema Federației! Cei de acolo ar trebui să știe cel mai bine cine e bine să fie selelecționerul României”, a conchis Pițurcă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,01 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT