Sport

Victor Pițurcă nu renunță la procesul cu Adrian Mititelu: „Îmi e dator cu 7 milioane de euro”. Ce spune despre Mihai Rotaru și Gigi Becali

Victor Pițurcă se judecă în continuare cu Adrian Mititelu pentru banii din perioada în care a antrenat FC Universitatea Craiova. „Îmi e dator cu 7 milioane de euro”, susține fostul selecționer al României.
10.11.2021 | 23:45
Victor Piturca nu renunta la procesul cu Adrian Mititelu Imi e dator cu 7 milioane de euro Ce spune despre Mihai Rotaru si Gigi Becali
Victor Pițurcă se judecă în continuare cu Adrian Mititelu pentru banii din clauzele contractuale. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adus cu surle și trâmbițe în 2010 la FC Universitatea Craiova, așa cum se numea pe atunci echipa patronată de Adrian Mititelu, Victor Pițurcă a fost demis după doar câteva luni, fără să primească sumele stipulate în contract. Deși au trecut aproape 11 ani, procesul e încă departe de a se fi încheiat.

Eu m-am adresat la TAS. Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro cu care clubul îmi e dator”, susține fostul selecționer, dând, totodată, asigurări că va merge până în pânzele albe pentru drepturile sale. Cu atât mai mult cu cât anumiți jucători și-au primit banii restanți din partea actualei entități, fapt ce demonstrează că actuala entitate reprezintă continuatoarea celei vechi.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2019-2020, „Piți” a preluat conducerea tehnică a formației patronate de Mihai Rotaru, dar nici această experiență nu a fost cu noroc. Despărțirea s-a produs brusc, la începutul anului trecut, pe fondul nemulțumirilor tehnicianului față de jucătorii din lot.

Victor Pițurcă nu-l iartă pe Adrian Mititelu. Procesul de 7 milioane de euro a ajuns la TAS

Avem un proces care continuă acum, suntem la TAS. Am fost prima dată la federație, i-a dat lui dreptate, a trebuit să ajungem la TAS. Eu m-am adresat la TAS. Costă destul de mult, am plătit 1.000 de franci, acum costă 50.000 de franci.

ADVERTISEMENT

Ne judecăm pentru cei 7 milioane de euro cu care clubul îmi e dator. El spune că nu mai e același club, dar a fost un caz în Australia în care TAS a spus că echipa e continuatoarea. E o sumă mai mare la mine.

Ce să mai renunț la bani, că a venit, ne-am înțeles la 2 milioane și apoi nu a mai… sau îmi punea niște condiții”, a declarat Victor Pițurcă, potrivit gsp.ro, ca mai apoi să-și îndrepte „săgețile” spre Mihai Rotaru și Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Rotaru e alt tip de om, consideră că fotbalul e o afacere și are banii plătiți la zi, asigură condiții foarte bune. Mititelu, dacă are bani, face același lucru, dar și exagerează, dă bani când nu. Dacă nu are bani, nu-și plătește jucătorii. Asta s-a întâmplat când am fost eu.

El dacă făcea ce-i spuneam eu, totul era în regulă, nici nu mai retrograda. A fost numai și numai vina lui. Gigi Becali se implică la echipă, e antrenor. Îți imaginezi ce greu îi este acum, când nu mai antrenează”, a mai spus fostul selecționer.

ADVERTISEMENT

Nu ar mai accepta să antreneze în fotbalul românesc: „Exclus”

După ultimele experiențe, Pițurcă afirmă răspicat că nu mai are de gând să dea curs vreodată unei oferte venite din fotbalul românesc. Nici măcar echipa națională – cu care a bifat trei calificări la turneele finale – nu l-ar mai putea determina să se întoarcă.

Exclus în România! Nu am de ce să antrenez în România. Pentru ce să antrenez în România? Când am mers la Craiova, am venit cu mare tam-tam și am spus că vreau să câștigăm campionatul, să jucăm în cupele europene, dar mi-am dat seama că în Europa nu aveam nicio șansă

. Poate câștigam campionatul și ce? Trebuie să ai motivație! Am fost pentru România timp de 12 ani la echipele naționale și am reușit trei calificări cu naționala mare și una la tineret. La ultima calificare a României la Euro, în 2016, echipa e formată de mine, am participat la această calificare”, a dezvăluit Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă