Sport

Victor Pițurcă nu-l iartă pe Gigi Becali pentru că FCSB a sacrificat Conference League. Ce a spus despre duelul cu Anderlecht

Victor Pițurcă a criticat decizia luată de FCSB și dezvăluită de FANATIK. Nicolae Dică a lăsat acasă 7 titulari pentru meciul tur cu Silkeborg, pierdut cu 0-5.
25.10.2022 | 18:25
Victor Piturca nul iarta pe Gigi Becali pentru ca FCSB a sacrificat Conference League Ce a spus despre duelul cu Anderlecht
Gigi Becali îl vede nevinovat pe Victor Pițurcă în dosarul măștilor pentru MApN. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, nu a putut să treacă peste decizia lui Gigi Becali de a sacrifica UEFA Conference League pentru ca jucătorii să se concentreze pe campionat. FANATIK dezvăluia cu 3 zile înaintea meciului tur cu danezii că Nicolae Dică va lăsa acasă 7 titulari.

Victor Pițurcă a criticat strategia lui Gigi Becali de a folosi rezervele în Conference League

Victor Pițurcă este convins că într-o competiție europeană, o echipă de fotbal trebuie să alinieze cei mai valoroși jucători la start. Fostul antrenor al Stelei este de părere că strategia pe care FCSB a aplicat-o funcționează invers proporțional, astfel cu cât jucătorii au mai multe meciuri, cu atât au relații mai bune de joc.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că, într-o competiție europeană, trebuie să joci cu cea mai bună echipă. Și pe mine mă miră asta, că odihnim jucătorii. Ce înseamnă asta? Cum adică?

Să îi odihnim ca să câștigăm un campionat? Păi nu, eu cred că jucătorii, cu cât au meciuri mai multe, cu atât sunt mai în formă și au relații mai bune de joc.

ADVERTISEMENT

Când ții anumiți titulari să nu joace în cupele europene, într-un campionat slab, nu văd sensul. Dar e problema lor, ei știu.

Și trebuie să te gândești la suporteri, la cei care vin în tribună. Ei vin să vadă FCSB cu echipa cea mai bună. Să ții tu teoria asta, că nu ne interesează cupele europene?! Trebuie să te intereseze”, a declarat Victor Pițurcă, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă, despre șansele FCSB-ului în meciul cu belgienii: „Anderlecht e destul de modestă”

Trecut și pe la Universitatea Craiova ca antrenor, Victor Pițurcă a comentat șansele „roș-albaștrilor” în duelul din penultima etapă a grupelor Conference League. Formația pregătită de Nicolae Dică își joacă ultima carte în ceea ce privește calificarea în primăvara europeană în deplasare pe Lotto Park Arena.

„Teoretic, mai sunt șanse, dar cu o echipă care nu-ți spune nimic. Eu cred că asta spune totul. E dificil, cu toate că Anderlecht e destul de modestă și i-am văzut și ca joc. FCSB, la București, a jucat de la egal la egal cu ei.

ADVERTISEMENT

Nu știu ce își doresc cei de la Anderlecht. Din ce am văzut, au băgat o echipă de care ziceau că sunt mai mult rezerve. Nu știu care e interesul”, a mai spus Victor Pițurcă.

Gigi Becali, încrezător înainte de Anderlecht – FCSB: „Sper să ne calificăm”

Patronul celor de la FCSB speră să mențină intacte șansele la calificare în primăvara europeană după meciul din Belgia cu Anderlecht. Formația pregătită de Nicolae Dică a obținut, contra belgienilor, singurul punct din actuala ediție a grupelor Conference League, 0-0 pe Arena Națională.

„Vreau să câștigăm cu Anderlecht, sper să ne calificăm. Atâta timp cât se poate matematic, eu cred. Vreau să câștigăm. Vreau să câștigăm și că e vorba de 500.000 de euro. E o avere. Știi de ce nu am falimentat eu? Pentru că știu ce înseamnă și 100.000 de euro.

Niciodată nu o să-mi înghețe picioarele mie. Nu mă întind mai mult decât îmi e plapuma”, declara Gigi Becali, la Pro Arena.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,35 este cota pentru „x solist sau nu marchează ambele echipe” la Anderlecht – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT