Sport

Victor Pițurcă nu mai crede în naționala României: „Avem sub 10% șanse de calificare la Mondial”

Victor Pițurcă nu mai crede în șansele naționalei României la calificarea pentru Campionatul Mondial din 2022.
03.06.2021 | 19:34
Victor Piturca nu mai crede in nationala Romaniei Avem sub 10 sanse de calificare la Mondial
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer este de părere că viitorul apropiat al „tricolorilor” nu sună bine, mai ales după înfrângerea din meciul amical cu Georgia, scor 1-2.

Mai mult decât atât, Victor Pițurcă l-ar scoate din echipă pe Deian Sorescu, despre care spune că nu este o soluție viabilă pentru România, pe postul de fundaș de bandă.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă nu mai crede în naționala României

Victor Pițurcă a vorbit despre meciul pierdut de România în fața Georgiei și recunoaște că nu mai are speranțe în ceea ce privește o posibilă calificare a „tricolorilor” la Campionatul Mondial din Qatar.

„Ăsta e crezul lui, asta e filosofia lui (n.r. se referă la Mirel Rădoi). A spus-o de la început și vrea să implementeze un astfel de stil. Șansele de reușită sunt mici, dar el știe cel mai bine, cunoaște jucătorii.

ADVERTISEMENT

Pe mine nu mă interesează progresul, cum a jucat naționala, mă interesează rezultatul.  Nu mi se pare normal, ca eu, fost selecționer, să fac comentarii în mass-media”.

„Dacă, din întâmplare, vrea să discute cu mine, pot să îi spun câteva idei, dar în particular. Avem sub 10% șanse să ne calificăm la turneul final al Campionatului Mondial”, a mai spus Victor Pițurcă la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Sorescu nu mi se pare un fundaș dreapta viabil pentru națională”

Victor Pițurcă nu crede că Deian Sorescu, jucător titularizat în premieră de selecționerul Mirel Rădoi, poate fi o variantă pe postul de fundaș dreapta pentru naționala României.

„Sorescu nu mi se pare un fundaș dreapta viabil pentru echipa națională. Sigur, cu Georgia poate să joace, dar cred că nivelul este prea mare pentru el.

ADVERTISEMENT

Cred că Sorescu poate juca, așa cum a făcut-o la Dinamo, cu 3 fundași centrali, iar el avansat. Asta e altceva, dar e mai greu la nivelul ăsta. Sorescu e mai bun pe atac decât defensiv”, a mai spus Victor Pițurcă.

Mirel Rădoi a făcut haz de necaz după înfrângerea suferită de România, pe teren propriu, în fața Georgiei, spunând că a devenit o obișnuință ca naționala să piardă:

„Nu ne-am fi închipuit, dar, ca să și glumim, a devenit o obișnuință să pierdem. Trebuie să înțelegem că dacă ajungem să avem 4-5 ocazii clare, trebuie să înscriem. Rămânem cu frustrarea ocaziilor ratate, cu un moral mai scăzut pentru meciul cu Anglia, dar e un meci pierdut nemeritat, așa spun eu.

Sunt multe goluri primite, dar eu v-am spus filosofia mea, dar eu am spus de când am venit, că vreau să marchez cu un gol mai mult decât adversarii. Să vedem în noiembrie, dacă o să fie la fel de rău, poate va veni un alt selecționer cu cifre mai bune”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT