Fotbal intern

Victor Pițurcă, pregătit de confruntarea cu FCSB: “Emoții sunt la fiecare meci! Responsabilitatea pentru mine este foarte mare”

13.09.2019 | 14:37
Victor Piturca pregatit de confruntarea cu FCSB Emotii sunt la fiecare meci Responsabilitatea pentru mine este foarte mare

Victor Pițurcă a prefațat derby-ul etapei dintre Universitatea Craiova și FCSB, care va avea loc duminică, de la ora 21:00, pe “Ion Oblemenco”. Antrenorul Științei recunoaște că are emoții înainte de primul meci de la revenirea acasă. 

Victor Pițurcă, pregătit de confruntarea cu FCSB: “Poate după meci, aș putea fi mulțumit și cu un egal”

Antrenorul Craiovei spune că în funcție de cum evoluează meciul poate fi mulțumit și cu o remiză, însă scopul său este să obțină victoria: “În această perioadă, am luat contact cu băieții. A fost perioadă foarte bună, băieții s-au antrenat foarte bine. Duminică vrem să facem un meci foarte bun și să câștigăm. Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, cu unul dintre cele mai bune loturi. Avem publicul de partea noastră și sunt convins că ne va susține pe toată durata meciului. Sper să câștigăm. 

Nu cred că trebuie să fie emoții. Trebuie să fim fericiți că stadionul este arhiplin, lumea este dornică de spectacol bun, de rezultate bune. Responsabilitatea pentru mine este mare pentru că lumea așteaptă multe de la mine. Trebuie să tratăm meciul ca pe unul de fotbal și să jucăm cu entuziasm în fața unui stadion plin. Eu îmi doresc victoria, nu îmi doresc un meci egal. Să vedem care va fi istoricul partidei. Poate după meci aș putea fi mulțumit și cu un egal. 

Am adus patru jucători, deocamdată sunt acești patru jucători. Vom mai vedea în perioada care urmează, cum se vor prezenta, cum vor aborda meciurile. Îmi plac toți băieții. Emoții ai oricum și este normal să fie așa. Nu ai emoții, nu poți să realizezi. Emoții am avut la fiecare meci, indiferent de echipa pe care am condus-o. În mare, primul 11 este conturat. Mai sunt două-trei posturi pentru care mă voi decide. Nou-veniții mai au nevoie de timp, încă nu sunt pregătiți, au avut o lungă perioadă de inactivitate. Bancu și Kolic are probleme, Ioniță s-a accidentat, însă nu este problemă. 

Ceilalți jucători trebuie să se ridice la nivelul celor care nu joacă. Nu este un meci neapărat special. Toate meciurile sunt importante pentru mine. Acumularea de puncte este importantă, însă este un meci ca oricare altul. E extrem de important să aduni puncte. E important și unde este FCSB și dacă ei nu adună puncte, este foarte bine pentru noi, că scăpăm de o echipă puternică. Depinde de noi. Vreau să mă gândesc doar la echipa mea. Apoi, vedem și adversarii.

Am fost selecționer 12 ani de zile și știu cum se contureaază. Contra știe foarte bine valoarea jucătorilor și cum selecționează. Restul sunt vorbe. Probabil ar merita mai mulți jucători de la Craiova convocați la echipa națională. Gigi Becali poate să declare ce vrea, pe noi nu ne încurcă. Oricum, am văzut că nu a spus ceva despre noi”, a spus Pițurcă.

VEZI VIDEO CONFERINȚA LUI PIȚURCĂ: 

? #LIVE: Conferința de presă premergătoare meciului cu FCSB.#SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Gepostet von Universitatea Craiova am Freitag, 13. September 2019

FCSB a câștigat trei dintre ultimele patru confruntări cu Universitatea Craiova. Oltenii s-au impus în turul campionatului precedent cu 2-1, chiar în ziua în care s-a stins Ilie Balaci, însă FCSB a câștigat toate cele trei meciuri directe care au urmat.