Fotbal intern

Victor Pițurcă, prezentat oficial la Universitatea Craiova: “Am venit să iau titlul!”. Atacuri la FRF. Adrian Mititelu îi răspunde lui Piți: “E o diversiune. Una spune și alta gândește”. Conferința integrală VIDEO

03.09.2019 | 16:55
Victor Piturca prezentat oficial la Universitatea Craiova Am venit sa iau titlul Atacuri la FRF Adrian Mititelu ii raspunde lui Piti E o diversiune Una spune si alta gandeste Conferinta integrala VIDEO

Victor Pițurcă a fost prezentat oficial la Universitatea Craiova. Noul manager al trupei din Bănie a impus clar obiectivul acestui sezon: câștigarea titlului în Casa Pariurilor Liga 1 și atacarea grupelor Ligii Campionilor în vara anului viitor.

Victor Pițurcă, manager general la Universitatea Craiova

Victor Pițurcă a fost prezentat oficial în postura de manager general al Universității Craiova. Tehnicianul a recunoscut principalele obiective și alcătuirea staff-ului tehnic. Diseară de la ora 18:30, pe stadionul “Ion Oblemenco”, este programat primul antrenament desfășurat sub comanda fostului selecționer. Intrarea va fi liberă.

Revin pentru a treia oară la Craiova cu același gând. Îl știți bine. Vreau să câștig campionatul cu Universitatea și sper să reușesc. Nu este imposibil de realizat. Craiova este un club foarte bine aranjat în fotbalul românesc, poate cel mai bine așezat club. M-am gândit foarte mult înainte să fac acest pas. Gândul meu este să câștig campionatul și să intru în grupele UEFA Champions League. Poate în primul an nu este posibil, dar eu cred acest lucru. Poate în grupele Europa League este posibil. Multe nu sunt de spus, vorba multă, sărăcia omului. Staff: Corneliu Papură, Adrian Neaga, Martin Tudor, rămâne același preparator fizic, am referințe foarte bune despre el. Oferte am avut și din afară, dar cluburi de valoare medie și nu mi-am permis să merg. Și din România am avut. Știți de ce am acceptat Craiova, aici am făcut primii pași în fotbal și știți ambiția mea“, a declarat Pițurcă.

Suporterii, factorul decisiv pentru revenirea la Craiova

La prezentarea oficială, Victor Pițurcă a recunoscut că suporterii au fost decisiviă în luarea deciziei.

A contat foarte mult dorința fanilor în decizia mea. Știu că au fost întrebați, m-au dorit. Ultima dată când am plecat de aici s-au spus multe vorbe despre mine dar nu aveau nicio treabă cu realitatea. Suporterii au contat cel mai mult în luarea deciziei de a veni“.

Formația lui Mititelu poate juca pe “Ion Oblemenco”

Victor Pițurcă a vorbit despre cererile făcute de Adrian Mititelu, în vederea evoluției echipei sale pe stadionul Ion Oblemenco. Pițurcă declară că nu ar fi deranjat dacă acest lucru s-ar întâmpla: “Eu sunt de acord ca cealaltă echipă din Craiova să joace pe stadionul nostru. Ei sunt susținuți de suporteri care au contribuit la acest stadion ( n.r. arena este construită din bani publici). Ei doar preferă să suțină o altă echipă“.

În urma declarației făcută de Victor Pițurcă, Adrian Mititelu a reacționat în termeni duri, susținând că fostul selecționer a spus totul pentru a imagine.

E o vrăjeală! El zice asta pentru suporteri, dar spune una și gândește alta, să fim serioși! Nu domnul Pițiurcă e cel care a pus la cale toată această nenorocire? Nu e el cel care a distrus Universitatea Craiova? E o diversiune. Sunt vorbe frumoase pentru suporterii adevăratei Universitatea, dar știți că am fost refuzat într-un mod barbar! De asta am și luat hotărârea să-mi fac stadion, vă dați seama la ce s-a ajuns? Joc de un an și jumătate la Severin, am fost izgoniți din oraș! Amintiți-vă cum am fost dați afară de pe stadion în 2013, de pe locul unde am investit bani!”, a spus Adrian Mititelu pentru gsp.

“Regula U21 este ilegală”

Victor Pițurcă a comentat și decizia FRF de a impune doi jucători U21 în primul 11 al fiecărei echipe în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Noul manager al Craiovei consideră că este ilegal ce a făcut federația. Mai mult, fostul selecționer susține că este dispus să încerce modificarea regulii.

Regula cu jucătorii U21 nu este legală, nu ai cum tu ca Federație să impui cluburilor să introducă ce jucători vrei tu, la un moment dat poate se vor gândi să vină o femeie se joace cu bărbații. E important ca fotbaliștii tineri să joace, dar nu poți să-i impui. Valoarea fotbalului românesc scade, suporterii nu mai vin la stadion. Un singur jucător tânăr era suficient. Eu deja am vorbit cu patronul, să discutăm cu celelalte echipe din prima ligă, să facem ceva în sensul ăsta. Nu e normal să impui așa ceva“.

Mulțumit de cele trei achiziții

De la revenirea la Universitatea Craiova, Victor Pițurcă a realizat trei transferuri. Alexandru Mățel, jucător cu care a lucrat și la echipa națională, Andrei Ivan, reveni în Bănie după experiențe la Krasnodar și Rapid Viena, și fundașul central sârb Uros Cosic.

Primele trei transferuri sunt foarte reușite, jucători de valoare. Revenirea lui Ivan va fi de bun augur pentru Universitatea. Cred că va renaște odată cu revenirea aici, va fi iar chemat și la națională. Pe Cosic l-am dorit foarte mult, clubul a plătit mulți bani pentru ei. Deocamdată nu este la capacitate maximă, dar am încredere în el“.

Perioadă de foc pentru fotbaliști

Meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 vor lua o pauză de 2 săptămâni, pentru a lăsa loc partidelor disputate de echipele naționale în preliminariile Euro 2020. Victor Pițurcă a dezvăluit că jucătorii Craiovei vor avea parte de un cantonament foarte dur în această pauză, fără jocuri amicale. Fostul selecționer recunoaște că ar fi vrut un cantonament ca pe vremuri, în zonele montane, dar nu a găsit condițiile dorite.

Vom avea un stadiu de pregătire mai dur, din păcate n-am găsit condiții la munte, unde voiam să merg, vom rămâne aici 5-6 zile să ne cunoaștem mai bine, va fi un program mai greu. Nu vom avea niciun meci amical, vom juca doar între noi, cu echipa a doua”.

Gică Craioveanu s-ar putea alătura staff-ului

Victor Pițurcă recunoaște că l-a vrut pe Gică Craioveanu în staff-ul tehnic, dar contractul pe care “Grande” îl are cu un post de radio din Spania a făcut imposibilă mutarea.

M-am gândit și la Gică Craioveanu pentru staff-ul tehnic, dar vom vedea din vara anului viitor. El are un contract cu un radio din Spania și nu putea să plece, decât dacă plătea o sumă uriașă de bani“.