Sport

Victor Pițurcă pune tunurile pe George Pușcaș: „La națională e vorba și de conduită. Denotă că ceva nu e în regulă”

România a câștigat, scor 4-1 cu Bosnia, însă a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor. Victor Pițurcă l-a criticat pe George Pușcaș pentru șansa avută în meciul cu Finlanda.
27.09.2022 | 13:19
Victor Piturca pune tunurile pe George Puscas La nationala e vorba si de conduita Denota ca ceva nu e in regula
Victor Pițurcă contestă decizia luată de George Pușcaș în meciul cu Finlanda. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

România a câștigat spectaculos, scor 4-1 cu Bosnia și Herțegovina, însă victoria nu i-a salvat pe „tricolori” de la retrogradare. România a căzut în Divizia C din Liga Națiunilor și va jucat în următoarea ediție împotriva unor formații, precum Luxemburg, Insulele Feroe sau Azerbaidjan.

Victor Pițurcă l-a pus la zid pe George Pușcas: „ E inadmisibil”

Victor Pițurcă nu a vorbit de bine de George Pușcaș, deși atacantul naționalei României a marcat o „dublă” în victoria cu 4-1 împotriva Bosniei. Fostul selecționer al naționalei României nu a uitat șansa cu care s-a întâlnit George Pușcaș în meciul cu Finlanda.

ADVERTISEMENT

Atacantul celor de la Genoa nu a deschis jocul în lateral într-o situație de 2 vs. 1 și a pierdut mingea după ce a ales să continue singur. „La echipa națională e vorba și de conduită. Faza derulată cu Pușcaș în Finlanda denotă că ceva nu e in regulă.

E inadmisibil ca pe final să ai șansa să dai o pasă simplă decisivă și tu să te duci singur. A dat ‘dublă’ aseară, dar mai bine nu marca și pasa acolo în Finlanda și câștigam”, a declarat Victor Pițurcă, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă: „Faptul că nu a pasat înseamnă că avem probleme la echipa națională”

„Ca atacant îți dorești să marchezi. Acolo a fost o fază în care dacă gândea, putea ajunge chiar la finalizare. Îi pasa lui Cordea, adversarul se ducea pe el. Erau doi contra unu, Pușcaș putea primi mingea înapoi și era singur cu portarul.

Faptul că nu a pasat înseamnă că avem probleme la echipa națională. O eventuală pasă a lui Pușcaș în meciul cu Finlanda, ar fi adus victoria și România ar fi putut evita retrogradarea”, a mai spus fostul selecționer al României.

ADVERTISEMENT

George Pușcaș a ajuns la 8 goluri în tricoul naționalei României. Fotbalistul a debutat în 2018 la echipa mare a României sub comanda lui Cosmin Contra.

Nicolae Stanciu, fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa României

Victor Pițurcă a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Nicolae Stanciu. Mijlocașul chinezilor de la Wuhan Three Towns l-a impresionat pe fostul selecționer mai ales prin forța fizică.

ADVERTISEMENT

„Dacă toți jucătorii ar fi ca el fizic în teren, altele ar fi rezultatele. Desigur, e un jucator valoros, știe jocul. Nu sunt adeptul juctorilor din China, e alt fus orar, dar Stanciu trebuie să fie convocat la echipa națională”, a mai spus Victor Pițurcă.

Fostul antrenor al Universității Craiova a menționat că Edi Iordănescu trebuia să îl convoace și pentru primele 4 meciuri din Liga Națiunilor. „Am înțeles că atunci avea probleme cu viza, cu COVID-ul, dar având 3-4 jocuri putea să fie folosit la jocul 3 sau 4, 15-20 de minute.

Victor Pițurcă vrea jucători cu experiență la națională

Selecționer al României ultima oară în perioada 2011-2014, Victor Pițurcă crede că echipei de fotbal a României îi lipsește experiența. „Sunt puțini jucători de genul ăsta, cum eu cred că Săpunaru, Grigore, Tamaș, unul dintre ei ar fi benefic să vină la echipa națională, să vorbească cu acești jucători tineri, să te folosești de experiența lor în ultimele 30 de minute.

Eu vorbesc din punctul meu de vedere. Sigur, am și eu experiență, am fost 12 ani la echipa națională. Dar au fost trei antrenori tineri care au fost la echipa națională și nu au reușit mare lucru”, a mai spus Victor Pițurcă.

România va avea un parcurs foarte greu pentru a ajunge la Euro 2024, iar acest aspect a fost amintit și de Victor Pițurcă. Celelalte echipe, Bosnia, Finlanda și Muntenegru sunt echipe de nivelul nostru pe care ar fi trebuit să le învingem. Sau, cel puțin, un joc dintre cele două. Ce se va întâmpla de acum încolo va fi că se va trage grupa și cu siguranță vom întâlni doi adversari redutabili. Nu va mai fi Muntenegru, nu va mai fi Bosnia. Poate fi Germania, Italia, Franța. 

România poate da peste adversari de coșmar în preliminariile Euro 2024

Duminică, 9 octombrie, la Frankfurt va avea loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European din 2024. România se află în a 3-a urnă valorică și, deși are șansa unei grupe accesibile, „tricolorii” pot fi repartizați într-o grupă de foc.

România poate întâlni formații, precum Spania, Franța, Turcia, Belarus sau Liechtenstein. O grupă accesibilă pentru „tricolori” ar fi cu Cehia, Israel, Insulele Feroe, Moldova și San Marino.

ADVERTISEMENT