Fotbal intern

Victor Piţurcă se plânge de atacanţi: “Eu lucrez tot ce se poate lucra la antrenamente!”

03.12.2019 | 16:00
Victor Piturca se plange de atacanti Eu lucrez tot ce se poate lucra la antrenamente
ADVERTISEMENT

Victor Piţurcă a susţinut marţi după-amiază o conferinţă de presă premergătoare meciului cu FC Botoşani, care se va disputa pe data de 5 decembrie, în cadrul etapei a 19-a din Casa Pariurilor Liga 1. Tehnicianul Craiovei se plânge de lipsa unui atacant în formă, mai ales după înfrângerea de la meciul cu Sepsi. 

Victor Piţurcă îşi critică atacanţii după ultimele partide din Casa Pariurilor Liga 1: “Se simte lipsa unui vârf eficace!”

Victor Piţurcă se confruntă cu probleme după ce echipa sa a pierdut în etapa precedentă duelul cu Sepsi de la Sf. Gheorghe (1-0 pentru covăsneni) şi a vorbit despre lipsa de eficienţă a formaţiei sale în faţa porţilor adverse. Piţi are parte de un val de contestări din partea suporterilor, neaşteptat după modul în care fusese primit la Craiova în urmă cu doar trei luni.

Piţurcă afirmă că depinde foarte mult şi de valoarea individuală a atacanţilor săi dacă aceştia reuşesc sau nu să marcheze şi că el lucrează la antrenamente şi faza ofensivă, însă că în momentul în care se intră în careu nu mai ţine de ceea ce se face la şedinţele de pregătire, ci de felul în care fotbaliştii săi ofensivi aleg să rezolve faza.

„Lucrez la antrenamente tot ce se poate lucra. Atunci când jucătorul intra în careu, depinde de valoarea lui dacă poate să înscrie. Dacă nu înscrie, asta e, trebuie să muncim în continuare, să vedem dacă execuțiile pe care le au sunt bune. Trebuie să exersăm de zeci, sute de ori ca să ajungem să marcăm. S-a văzut că ducem lipsa unui vârf eficace”, a fost declaraţia lui Piţurcă.

Craiova se află în acest moment pe poziţia a patra în Casa Pariurilor Liga 1, la patru puncte distanţă de liderul CFR Cluj. Interesant este că meciul de la Sf.Gheorghe a fost singurul din ultimele şase în care formaţia olteană nu reuşise să marcheze.

Piţurcă îşi manifestase nemulţumirile faţă de vârfurile sale autentice în mai multe rânduri, Mihai Roman fiind trimis la echipa a doua în repetate rânduri, iar, mai nou, Carlos Fortes luând şi el drumul “satelitului”.

Portughezul a avut însă un moment de nebunie la ultima sa apariţie pentru Craiova II, lovind cu capul în gură un adversar de la Progresul Spartac şi fiind eliminat, aşteptându-se în acest moment decizia comisiilor federale în cazul său, el urmând foarte probabil să fie suspendat pentru mai multe etape.

Andrei Ivan a evoluat şi el în postura de vârf împins în formula gândită de Victor Piţurcă, deşi el este de meserie extremă. Antrenorul chiar spunea însă, după meciul cu Dinamo, în care Ivan reuşise o “dublă”, că îl va învăţa pe acesta secretele meseriei şi “mişcarea de atacant”, după cum s-a exprimat Piţi.

Cel mai bun marcator al oltenilor în Casa Pariurilor Liga 1 este, în acest moment, mijlocaşul Alexandru Cicâldău, cu patru goluri.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoșani: 1.85 este cota “1 solist”. Vezi aici toate cotele!