Sport

Victor Piţurcă, semnal de alarmă înainte de Anglia – România: ”Au nevoie de rezultate, altfel îşi pierd încredere”

Cel mai de succes selecționer al României, din ultimii 20 de ani, Victor Pițurcă, trage un semnal de alarmă înaintea amicalului cu Anglia.
04.06.2021 | 10:40
Victor Piturca semnal de alarma inainte de Anglia  Romania Au nevoie de rezultate altfel isi pierd incredere
ADVERTISEMENT

După două rezultate dezastruoase, înfrângerea cu Armenia, din preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor, și primul eșec din istorie în fața Georgiei, România trebuie să arate altfel în amicalul cu Anglia în opinia lui Piţurcă.

Antrenorul de 64 de ani, cu trei mandate pe banca echipei naționale, spune că în întâlnirea cu vedetele din Premier League, ”tricolorii” trebuie să adopte o altă atitudine, ca să nu-și piardă încrederea.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă e optimist înaintea amicalului cu Anglia

Deși nu s-a despărțit în cele mai bune relații de echipa națională, Victor Pițurcă nu are resentimente față de actuala conducere a Federației și nu exclude o revenire pe banca naționalei în viitor.

Până atunci, fostul selecționer a vorbit despre schimbările pe care actualul selecționer, Mirel Rădoi, trebuie să le implementeze la acțiunile ”tricolorilor”. Pițurcă știe că de cele mai multe ori atitudinea jucătorilor este decisivă în succesul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

”Eu zic că echipa va arăta mai bine la meciul cu Anglia. Fiindcă o să apară acea frică de o echipă mult mai bine cotată. Când joci la națională, așa trebuie să fii, să ai teama aia, emoția, dar constructive, nu care să te paralizeze!

Așa ar fi trebuit să facă și cu Georgia. Veți vedea, se vor mobiliza altfel cu Anglia”, a spus Victor Pițurcă pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Doar calitățile individuale nu ajută. E nevoie și de rezultate

Victor Pițurcă avertizează asupra celui mai mare pericol care îi paște pe ”tricolori”. Din cauza lipsei de rezultate, aceștia riscă să-și piardă încrederea în propriile forțe.

”Rezultatele sunt cele mai importante, mai ales la națională, unde toată lumea așteaptă ca echipa să câștige. Eu nu sunt de acord cu cei care zic că indiferent cine ar veni selecționer, nu se poate mai mult.

ADVERTISEMENT

Eu cred că această echipă e capabilă de rezultate. Și poate că Mirel va reuși să găsească acel nucleu de jucători care să facă ce vrea el.

Nu mai avem fotbaliști mari, precum Hagi, Chivu, Gică Popescu, dar sunt tineri cu calități, care vin din urmă. Însă ei au nevoie și de rezultate, altfel își pierd încrederea și nu pot să crească”, a mai spus Pițurcă.

România va disputa următoarea partidă de verificare, duminică, 6 iunie la Middlesbrough. Ultima dată când România a întâlnit Anglia se întâmpla la Euro 2000, în faza grupelor, atunci când tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în ”sferturi”.

Palmaresul României în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT