Sport

Victor Pițurcă, sfaturi pentru Mirel Rădoi înaintea meciului cu Germania: „Să ne gândim la locul 1 în grupă!”

Fostul selecționer Victor Pițurcă îi cere lui Mirel Rădoi să se gândească la locul 1 în grupa de calificare la Mondiale
07.10.2021 | 17:05
Victor Piturca sfaturi pentru Mirel Radoi inaintea meciului cu Germania Sa ne gandim la locul 1 in grupa
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României joacă vineri, la Hamburg, cu Germania, de la ora 21:45, al șaptelea meci din Grupa J de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor, care va avea loc în Qatar.

În acest moment, „tricolorii” sunt pe locul 3, la 5 puncte de liderul Germania și la un punct de Armenia. Chiar dacă mulți sunt de părere că jucătorii lui Mirel Rădoi ar trebui să se axeze pe meciul cu Armenia, decisiv pentru ocuparea locului 2, care trimite la baraj, Victor Pițurcă are altă părere.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă îi cere lui Mirel Rădoi să joace la victorie în Germania

Fostul selecționer susține că el ar pregăti meciul cu Germania ca să câștige. „Da, e greu, dar nu imposibil. Macedonia a reușit s-o facă, de ce nu ne-am propune și noi același lucru, din moment ce noi am luat macedonenilor patru puncte din șase?!

De ce să nu ne gândim chiar la locul 1 în grupă?! Locul doi oricum nu-ți asigură nimic, doar prezența într-un dublu baraj care va fi foarte greu. Eu am văzut ce a spus Mirel după jocul cu Macedonia de Nord și sper că nu și-a schimbat părerea.

ADVERTISEMENT

Tot văd că apar opinii prin spațiul public, că trebuie să ne împăcăm cu ideea că vom pierde cu Germania, dar important e să batem Armenia. Nu sunt de acord!”, a declarat el pentru gsp.ro.

Pițurcă este convins că nici meciul cu Armenia nu va fi ușor, chiar dacă va avea loc în Ghencea, pe 11 octombrie, de la aceeași oră. „Și de ce să îți pui toate speranțele într-un singur meci, în care se poate întâmpla orice?”

ADVERTISEMENT

Victori Pițurcă spune că e greu să ataci cu echipele mari

„Trebuie să abordăm cu curaj partida cu nemții. Par invincibili, dar s-a văzut că nu e așa. Vă dați seama ce capital psihic ar fi să obținem un rezultat pozitiv cu Germania?! Avem o șansă, eu aș încerca s-o joc la maximum.

Cum să facem asta e treaba lui Mirel, dar trebuie să găsim soluții. Cu echipele mari e greu să ataci, însă poți să joci astfel încât să ai oportunități, să ai ocazii, să marchezi”, mai susține fostul selecționer.

ADVERTISEMENT

Pițurcă a remarcat și schimbarea din ultimul an a lui Rădoi, nu doar la nivel declarativ, ci și din punct de vedere al prestațiilor din teren. „S-a mai temperat de acum un an, când spunea că vrea să atace, să joace mereu spectaculos, ofensiv, indiferent de adversar.”

Victor Pițurcă despre selecționerul Mirel Rădoi: „A înțeles că nu poți tu să dictezi mereu ritmul de joc”

„Uite că în Macedonia de Nord nu am reușit să atacăm, să ne creăm ocazii, dar am scos un punct care s-ar putea să conteze enorm. Da, Mirel s-a mai schimbat, s-a lovit de unele lucruri și a înțeles că nu poți tu să dictezi mereu ritmul de joc, cu oricine.

Propria experiență te ajută cel mai mult, nu neapărat sfaturile dintr-o parte sau alta. E frumos să vrei să ataci, dar să ataci nu înseamnă să joci mereu cu apărarea sus sau să faci presing agresiv aproape de poarta adversă.

Să joci ofensiv înseamnă ca atunci când ai mingea să ai ocazii, să pui constant presiune pe defensiva lor. Or, asta e greu de făcut, mai ales când întâlnești echipe puternice, superioare fizic, tehnic și ca viteză de joc”, a încheiat Pițurcă.

Unde mai poate pierde Germania?

Ca să termine pe primul loc în grupă, „tricolorii” trebuie să câștige toate meciurile pe care le mai au de disputat. Cele de care am amintit mai sus, plus confruntările cu Islanda (11 noiembrie, pe teren propriu, de la 21.45) și Liechtenstein (trei zile mai târziu, în deplasare, de la 19.00).

În plus, Germania trebuie să piardă încă un meci, în afara celui de mâine, iar variantele ar fi în Macedonia de Nord (luni) sau în Armenia (14 noiembrie), pentru că este greu de crezut că Liechtenstein va produce vreo surpriză, în deplasare, pe 11 noiembrie.

De menționat că, în ultioma zi a lunii martie, Macedonia de Nord a învins Germania la Duisburg, cu 2-1, golurile fiind marcate de Pandev (45+1) și Elmas (85) pentru oaspeți, respectiv, Gündoğan (63, din penalty).

ADVERTISEMENT